Επιχειρήσεις

Attica Bank: Έλαβε παράταση μέχρι την 18η Ιουλίου από την Τράπεζα της Ελλάδος

Attica Bank: Έλαβε παράταση μέχρι την 18η Ιουλίου από την Τράπεζα της Ελλάδος
Η Attica Bank ζήτησε και έλαβε ολιγοήμερη παράταση μέχρι την 18η Ιουλίου για να απαντήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος σχετικά με τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η Attica Bank, σε συνέχεια της ανακοίνωσης της 8ης Ιουλίου, ενημέρωσε σήμερα το επενδυτικό κοινό ότι οι μέτοχοι έχουν ενημερώσει εγγράφως την τράπεζα ότι για την οριστικοποίηση των βασικών όρων της συναλλαγής και την περάτωση των εσωτερικών εγκριτικών διαδικασιών του ΤΧΣ, αναμένεται η λήψη της επίσημης προκαταρκτικής πιστοληπτικής αξιολόγησης των χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων από τη DBRS.

Η Attica Bank ζήτησε και έλαβε από την ΤτΕ περαιτέρω παράταση απάντησης μέχρι την 18η Ιουλίου 2024. Η τράπεζα δεσμεύεται να ενημερώσει άμεσα το επενδυτικό κοινό όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των μετόχων και ανακοινωθούν οι επιμέρους όροι αυτής, όπως και για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη.

Η τράπεζα τονίζει ότι οποιαδήποτε πληροφορία ή εξέλιξη αφορά στις δραστηριότητές της εκδίδεται από την ίδια και αποτελεί μοναδική αξιόπιστη και έγκυρη πηγή πληροφόρησης. Παραμένει προσηλωμένη στην τήρηση των προϋποθέσεων και απαιτήσεων που προβλέπονται από το νομοκανονιστικό πλαίσιο και στην πάγια πρακτική άμεσης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, με εγκυρότητα και υπευθυνότητα, για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά τις δραστηριότητές της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία και τις σχετικές αποφάσεις των οργάνων της.