Δημόσιο

Έργα της Περιφέρειας στον Βόρειο Οδικό Άξονα και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης

Έργα της Περιφέρειας στον Βόρειο Οδικό Άξονα και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης Έργα της Περιφέρειας στον Βόρειο Οδικό Άξονα και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης Φωτογραφία: Έργα της Περιφέρειας στον Βόρειο Οδικό Άξονα και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης
Έργα της Περιφέρειας στον Βόρειο Οδικό Άξονα και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης Σε περισσότερα από 400σημεία του Βόρειου Οδικού 'Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ ) αλλά και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού η Περιφέρεια Κρήτης με καθοριστικές παρεμβάσεις της επιχειρεί και αναβαθμίζει την οδική ασφάλεια στην Κρήτη.

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο υπογραφής σύμβασης του 7ου υποέργου «Δρόμος Γάζι-Κρουσώνας στο τμήμα του κόμβου Γαζίου και στη διακλάδωση προς Καλέσσα, με τους κόμβους Καβροχωρίου, Καλεσίων και Κορφών για τα στηθαία ασφαλείας.

Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 500 χιλ. ευρώ και η σχετική σύμβαση συνυπέγραψαν στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο εκπρόσωπος της εργοληπτικής εταιρείας.

«Με την δημοπράτηση αυτή ολοκληρώνεται και αποδίδουμε ένα σύγχρονο δρόμο ενώ μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργολαβίες ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη αυτή την εβδομάδα ξεκινάει ακόμη η μεγάλη εργολαβία ύψους 20 εκ. ευρώ στον Βόρειο Οδικό 'Αξονα Κρήτης όπου θα γίνουν έργα ασφαλτικών, διαγραμμίσεις, καθαρισμοί, φωτισμός, οριζόντια και κάθετη σήμανση.

Επίσης, ανακοινώνονται και οι εργολαβίες από τις ζημιές που έχουν γίνει από τις βροχοπτώσεις Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, και ήδη «είναι σε εξέλιξη όλοι οι διαγωνισμοί και μέχρι το τέλος του χρόνου και εκτιμάμε ότι θα ολοκληρωθούν» όπως είπε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι έχουν προετοιμασθεί μελέτες με την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ» που βρίσκονται στο τελικό στάδιο περιβαλλοντικών εγκρίσεων που θα δώσει τη δυνατότητα με τη νέα Προγραμματική Περίοδο να ενταχθούν έργα που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.