Δημόσιο

Σε κέντρο πληροφόρησης μετατρέπεται το παλιό Τελωνείο στο Ρέθυμνο

Σε κέντρο πληροφόρησης μετατρέπεται το παλιό Τελωνείο στο Ρέθυμνο Σε κέντρο πληροφόρησης μετατρέπεται το παλιό Τελωνείο στο Ρέθυμνο Φωτογραφία: Σε κέντρο πληροφόρησης μετατρέπεται το παλιό Τελωνείο στο Ρέθυμνο
Σε κέντρο πληροφόρησης μετατρέπεται το παλιό Τελωνείο στο Ρέθυμνο Σε κέντρο πληροφόρησης, σημείο info point για τους πολίτες του Ρεθύμνου, αλλά και τους τουρίστες του νομού και της πόλης, μετατρέπεται το κτίριο του παλιού Τελωνείου, στο Ενετικό Λιμάνι Ρεθύμνου, με εργασίας που ξεκίνησαν ήδη και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα της τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για απόφαση και συνεργασία του Δήμου με το Λιμενικό Ταμείο του νομού, προκειμένου να εξυπηρετούνται σε επίπεδο πληροφοριών και τουριστικών υπηρεσιών όλοι όσοι βρίσκονται στο Ρέθυμνο.

Το κτίριο, όπως έχει αποφασισθεί, θα διατηρήσει την αρχιτεκτονική του όψη, τόσο εντός όσο και εκτός, με εργασίες που θα αφορούν κυρίως τον εξωραϊσμό του αποκλειστικά και μόνο σε ό,τι αφορά την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Το όμορφο και παραδοσιακό κτίριο του παλιού Τελωνείου θα πληροφορεί και ενημερώνει σχετικά με εκδηλώσεις πολιτισμού, για αξιοθέατα, πληροφορίες για τα χωριά και τα ιστορικά σημεία της πόλης και του νομού, αλλά θα δίνει και πληροφορίες για κάθε είδους τουριστικών προορισμών και ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα θρησκευτικό ή περιβαλλοντικό τουρισμό.

Σημαντική κρίνεται η απόφαση των αρμοδίων να διαθέσουν μέρος του κτιρίου για την προβολή των δήμων του νομού Ρεθύμνου με σύγχρονα μέσα, αλλά και να αναδείξουν το Ενετικό Λιμάνι, το οποίο θεωρείται ως ο βασικό πόλος έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.