Δημόσιο

Συνεργασία για την επισιτιστική βοήθεια και την αντιμετώπιση της φτώχειας στην Κρήτη

Συνεργασία για την επισιτιστική βοήθεια και την αντιμετώπιση της φτώχειας στην Κρήτη Συνεργασία για την επισιτιστική βοήθεια και την αντιμετώπιση της φτώχειας στην Κρήτη
Συνεργασία για την επισιτιστική βοήθεια και την αντιμετώπιση της φτώχειας στην Κρήτη Πρωτόκολλο συνεργασίας Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης για την υλοποίηση της Πράξης «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» , συνυπέγραψαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο Περιφερειάρχης, η Εκκλησία Κρήτης, οι δήμαρχοι του νησιού και οι συμμετέχοντες Κοινωνικοί Φορείς για την ενίσχυση των άπορων οικογενειών του νησιού.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαρακτήρισε ως σημαντικό πρόγραμμα, ωστόσο είπε ότι θα πρέπει να μην χρειαστεί ξανά να υπογράψουμε τέτοιου είδους πρόγραμμα για την βοήθεια άπορων οικογενειών. Ακόμη τόνισε ότι κύριος στόχος όλων πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της φτώχειας»

Επίσης ανέφερε ότι η Κρήτη αποτελεί «φωτεινό παράδειγμα καθώς, πως είπε, με την συνεργασία, την συνέργεια μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την φτώχεια ενώ θα διεκδικήσουμε και άλλους πόρους».

«Το πρόγραμμα αποβλέπει στην ενίσχυση των άπορων οικογενειών. Είναι γνωστό το περιεχόμενο του, και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που χρειάζεται να υπογραφεί παρόμοιο πρόγραμμα», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Σύμφωνα με τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακά το 2015 και το 2016 θα εκταμιευθούν από το πρόγραμμα 135 εκ. ευρώ ενώ όπως επεσήμανε μετά την σημερινή υπογραφή, αρχίζουν οι διαδικασίες της καταγραφής των ωφελουμένων της Περιφέρειας Κρήτης έτσι ώστε από τον Οκτώβριο του 2015 οι ωφελούμενοι να πάρουν τα είδη που προβλέπονται από το πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα προβλέπει τρόφιμα, υλική συνδρομή -ρουχισμό, είδη καθαρισμού, παιδικά και βρεφικά είδη- και άλλα συνοδευτικά μέτρα όπως φροντιστήριο για τα παιδιά, εκδρομές κ.α. ενώ για το 2015 θα εκταμιευθούν 30 εκ. ευρώ για όλη την Ελλάδα, και 105 εκ. ευρώ το 2016.