Δημόσιο

Η Ρένα Δούρου για τη σύναψη σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με τη Siemens

Η Ρένα Δούρου για τη σύναψη σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με τη Siemens Η Ρένα Δούρου για τη σύναψη σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με τη Siemens
Η Ρένα Δούρου για τη σύναψη σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με τη Siemens «Όσο είμαι Περιφερειάρχης υπογραφή που θα είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον δεν πρόκειται να βάλω» δήλωσε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου απαντώντας σε επερώτηση της παράταξης «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» αναφορικά με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «UNFOLLOW» σχετικά με τη διαδικασία σύναψης σύμβασης της Περιφέρειας Αττικής με τη Siemens για το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας.

Η κ. Δούρου υπογράμμισε ότι «προσωπικά υπερασπίζομαι τον Δημόσιο Τομέα» και τόνισε ότι δεν αντιμετωπίζει την πολιτική ως καριέρα, καθώς όπως τόνισε «θα μείνω εδώ μέχρι το 2019». Αναφερόμενη στο δημοσίευμα η κ. Δούρου δήλωσε ότι «υπάρχουν αλλότριοι κεντρικο-πολιτικοί λόγοι που αυτό γράφτηκε». Υπογράμμισε ότι έχει διατάξει έρευνα η οποία αφορά αιρετά πρόσωπα καθώς, όπως είπε η ίδια, «το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται σε έγγραφα υπηρεσιών» συμπληρώνοντας ότι «θα είστε όλοι γνώστες σχετικά με την έρευνα αυτή και αυτό θα γίνει πάρα πολύ σύντομα».

Η «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» στην επερώτησή της αναρωτήθηκε γιατί η κ. Δούρου δεν ακύρωσε τον διαγωνισμό με τη γερμανική εταιρία από την πρώτη μέρα παραλαβής των καθηκόντων της. Επίσης, διερωτήθη αν η Περιφερειάρχης κατανοεί το ηθικό και πολιτικό πρόβλημα που προκύπτει, όταν η μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας συνεχίζει να αναθέτει έργα στη Siemens την ώρα που αναψηλαφείται από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο φάκελος για τις αναθέσεις έργων του Δημοσίου στην εταιρεία καθώς και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός που ζημίωσε το ελληνικο Δημοσιο κατά 2,5 εκατ. ευρώ.

Το περιοδικό «UNFOLLOW» σε δημοσίευμά του αναρωτήθηκε γιατί η Περιφερειάρχης «ανοίγει εκ νέου τις πόρτες του Δημοσίου στην «αμαρτωλή» πολυεθνική» όταν μάλιστα «η Επιτροπή της Βουλής προχωρά στην αναψηλάφηση του σκανδάλου και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζει "άκυρο" τον εξωδικαστικό συμβιβασμό».