Διεθνή

Πανικός έξω από τον Λευκό Οίκο: Προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί - Φώναζε «είμαι δημοσιογράφος»

Πανικός έξω από τον Λευκό Οίκο: Προσπάθησε να αυτοπυρποληθεί - Φώναζε «είμαι δημοσιογράφος» Φωτογραφία: Twitter
Ήταν διαδηλωτής που συμμετείχε σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση.

Aναστάτωση επικράτησε σε φιλοπαλαιστινιακή συγκέντρωση στο πάρκο Λαφαγιέτ έξω από τον Λευκό Οίκο όταν ένας διαδηλωτής επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί.

Σε βίντεο που ανέβηκαν στα social media διακρίνεται ο άνδρας να κρατάει το αριστερό του χέρι ψηλά καθώς έχει τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ το πλήθος τον βρέχει με νερό για να σβήσει της φωτιά. Το χέρι του φαίνεται να έχει υποστεί εγκαύματα, ενώ είναι περιτριγυρισμένος από αστυνομικούς. Ένας περαστικός έριξε το μπουκάλι του με νερό στην πληγή του, όπως φαίνεται σε βίντεο.

{https://twitter.com/JessicaCostescu/status/1842688193000538538}

{https://twitter.com/JessicaCostescu/status/1842685431336296872}

Ο άνδρας φώναζε ότι είναι δημοσιογράφος καθώς τον συγκρατούν άνδρες της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον, όπως φαίνεται σε βίντεο, που δημοσίευσε η δημοσιογράφος του Free Beacon, Τζέσικα Κοστέσκου μετά την κατάσβεση της φωτιάς. «Διαδίδουμε την παραπληροφόρηση», ούρλαιζε σε κάποιο σημείο του βίντεο, καθώς ένα πλήθος μαζεύεται γύρω του. «Είμαι δημοσιογράφος και είπα ότι είναι εντάξει», φώναζε καθώς μια γυναίκα τον αγκαλιάζει.

Λίγο αργότερα, ένας αστυνομικός τον έσπρωξε από τη μέση και φώναξε «κάντε πίσω!». Ο άνδρας φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί ως Σάμουελ Μένα Τζούνιορ, ο οποίος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «οπτικό αφηγητή ιστοριών».

{https://twitter.com/falastineisme/status/1842723858886860998}