Δημόσιο

Εικόνα εξομάλυνσης αρχίζει να παρουσιάζει η ακτοπλοϊκή κίνηση

Εικόνα εξομάλυνσης αρχίζει να παρουσιάζει η ακτοπλοϊκή κίνηση Εικόνα εξομάλυνσης αρχίζει να παρουσιάζει η ακτοπλοϊκή κίνηση
Εικόνα εξομάλυνσης αρχίζει να παρουσιάζει η ακτοπλοϊκή κίνηση Εικόνα σταθεροποίησης και εξομάλυνσης αρχίζει να παρουσιάζει η ακτοπλοϊκή κίνηση του καλοκαιριού, καθώς ήδη οι πρώτοι αδειούχοι εκδρομείς αρχίζουν να εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα για κάποιο νησί του Αιγαίου. Πάντως κορύφωση της κίνησης αναμένεται να υπάρξει τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου αλλά και τον Δεκαπενταύγουστο.

Αρχικά μπορεί να υπήρξε κάποιο πάγωμα των κρατήσεων λόγω του κλεισίματος των τραπεζών που σε πολλές περιπτώσεις έφθασε και το 70%, ωστόσο οι μεγάλες προσφορές που ήδη προανήγγειλαν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των επιβατών δημιουργούν σταθεροποιητικές και αυξητικές τάσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Ακτοφυλακή, την Παρασκευή 24/07 πραγματοποιήθηκαν 25 απόπλοι πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ αναχώρησαν για κάποιο νησί του Αιγαίου 24.754 επιβάτες, 3.594 ΙΧ οχήματα, 673 φορτηγά και 766 δίκυκλα.