Δημόσιο

Αναπλάσεις μέσω ΕΣΠΑ σε Χανία και Ηράκλειο

Αναπλάσεις μέσω ΕΣΠΑ σε Χανία και Ηράκλειο Αναπλάσεις μέσω ΕΣΠΑ σε Χανία και Ηράκλειο
Αναπλάσεις μέσω ΕΣΠΑ σε Χανία και Ηράκλειο Το ποσό των 25 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί την προγραμματική περίοδο 2014- 2020 από το νέο ΕΣΠΑ στους δήμους Χανίων και Ηρακλείου στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης 2014-2020».

Η ανακοίνωση αυτή έγινε στο πλαίσιο ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά και κατά την οποία έγινε η παρουσίαση των προγραμμάτων αστικής ανάπτυξης που αφορούσαν έργα που έγιναν, άλλα και προγραμματίζεται να γίνουν, σε πόλεις της Κρήτης.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε, αφενός να γίνει ένας απολογισμός του προγράμματος, το οποίο λήγει στα τέλη του χρόνου και αφετέρου να ξεκινήσει ένας πρώτος προγραμματισμός και σχεδίαση για την επόμενη προγραμματική περίοδο.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας για τη νέα προγραμματική περίοδο υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια βιώσιμης αστικής ανάπτυξης. Στην ημερίδα βρέθηκαν στο επίκεντρο έργα που έγιναν αλλά και προγραμματίζονται κυρίως στην παλιά πόλη των Χανίων.

Όπως είπε ο συντονιστής του προγράμματος για την παλιά πόλη των Χανίων Αντώνης Μυλωνάς, συνολικά προγραμματίζονται 14 έργα, ενώ μια από τις παρεμβάσεις θα αφορά στην οδό Χάληδων και στην πλατεία Μητροπόλεως, δηλαδή στην κεντρική είσοδο προς το ενετικό λιμάνι που αποτελεί το πλέον επισκέψιμο σημείο της πόλης.

Τα σημεία αυτά θεωρούνται χωροταξικά κομβικά σημεία για την παλιά πόλη ενώ ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί για την πυροπροστάσία της περιοχής με την κατασκευή ενός αυτόνομου δικτύου που θωρακίζει το σύνολο της παλιάς πόλης.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται και στις λεγόμενες αστικές αναπλάσεις μέσα από μια σειρά δράσεων και παρεμβάσεων.

NETWORK