Δημόσιο

Παρεμβάσεις σε 500 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης

Παρεμβάσεις σε 500 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης Παρεμβάσεις σε 500 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης
Παρεμβάσεις σε 500 επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου της Κρήτης Σε 500 επικίνδυνα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου του νησιού, θα γίνουν παρεμβάσεις από τον Μάρτιο του 2016 από την Περιφέρεια Κρήτης, με βάση την μελέτη που παρουσίασε σήμερα η «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε».

Σχετικές ανακοινώσεις έκανε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο παρουσίασης της μελέτης που εκπόνησε η «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε» για την οδική ασφάλεια στην Κρήτη.

Η μελέτη αυτή υποδεικνύει 500 περίπου θέσεις-σημεία στο οδικό δίκτυο του νησιού που χρήζουν παρεμβάσεων ώστε να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η οδική ασφάλεια. Σύμφωνα με τον κ. Αρναουτάκη, η Περιφέρεια Κρήτης είναι έτοιμη να δημοπρατήσει τα πρώτα έργα το Μάρτιο του 2016 ενώ φιλοδοξεί να κάνει το νησί ένα από τα ασφαλέστερα οδικά δίκτυα σε όλη την χώρα

«Σε ένα, με ενάμιση μήνα θα έχουμε τις εγκρίσεις των περιβαλλοντικών, και η εκτίμηση μας είναι ότι από το Φεβρουάριο, Μάρτιο του 2016 θα ξεκινήσουμε τις δημοπρατήσεις για αυτά τα επικίνδυνα σημεία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Ακόμη ανέφερε πως «Εμείς ως Περιφέρεια Κρήτης μέσα από τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που έχουμε για όλο το οδικό δίκτυο παράλληλα με αυτό το έργο, ο παλιός εθνικός και άλλες οδοποιίες που θα γίνουν στο επαρχιακό δίκτυο θα δώσουν μια μεγάλη αναβάθμιση την επόμενη τριετία για όλη την Κρήτη, μια άλλη οδική ασφάλεια»,υπενθυμίζοντας τέλος ότι το διάστημα αυτό γίνονται από την Περιφέρεια έργα συντήρησης στον Βόρειο Οδικό 'Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).