Δημόσιο

Συγγνώμη από Μουζάλα στους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού και Π. Φαλήρου

Συγγνώμη από Μουζάλα στους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού και Π. Φαλήρου Συγγνώμη από Μουζάλα στους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού και Π. Φαλήρου
Συγγνώμη από Μουζάλα στους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού και Π. Φαλήρου Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης, Γιάννης Μουζάλας, άσκησε κριτική στην πρόταση του βουλευτή της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, για ανάσχεση των προσφύγων στη θάλασσα.

Ο κ. Μουζάλας ζήτησε δημόσια συγγνώμη προς τους δημάρχους Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης και Παλαιού Φαλήρου για το γεγονός ότι δεν συναντήθηκε μαζί τους προκειμένου να τους ενημερώσει εγκαίρως για την μετεγκατάσταση προσφύγων στο Ελληνικό.

«Ομολογώ ότι ταράχτηκα με αυτό που άκουσα από τον κ. Βορίδη για ανάσχεση προσφύγων στη θάλασσα» είπε ο κ. Μουζάλας και καταλόγισε στον βουλευτή της ΝΔ ότι υπερέβη τα όρια με τις προτάσεις του. «Στη θάλασσα δεν μπορείς να κάνεις ανάσχεση, οφείλεις να διασώζεις» τόνισε στον κ. Βορίδη και υπογράμμισε ότι αυτή η πρόταση είναι αντίθετη με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. «Μια κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να εφαρμόζει τη νομιμότητα» ανέφερε και σημείωσε ότι η πρόταση του κ. Βορίδη δεν ταιριάζει με τη ΝΔ την οποία χαρακτήρισε «αστικό κόμμα του διαφωτισμού».

Ο κ. Βορίδης τάχθηκε, πάντως, ξεκάθαρα υπέρ της «ανάσχεσης των μεταναστευτικών ροών». «Είναι στόχος σας η προστασία των συνόρων ή έχουμε ανοιχτά σύνορα;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και υπερασπίστηκε την πολιτική του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά επισημαίνοντας ότι είχε χαρακτηρίσει «κίνδυνο» τα κύματα των παράνομων μεταναστών. «Αφήνετε έκθετη και ανυπεράσπιστη τη χώρα απέναντι στις μεταναστευτικές ροές» πρόσθεσε ο κ. Βορίδης απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης.