Δημόσιο

Διανομή κοτόπουλου σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του νομού Καρδίτσας

Διανομή κοτόπουλου σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του νομού Καρδίτσας Διανομή κοτόπουλου σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του νομού Καρδίτσας
Διανομή κοτόπουλου σε οικονομικά αδύναμες οικογένειες του νομού Καρδίτσας Ξεκινά μεθαύριο Πέμπτη η υλοποίηση του "Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας", το οποίο αφορά στη διανομή τροφίμων και άλλων ειδών, καθώς και στην οργάνωση ενός πακέτου δράσεων που σκοπό έχουν να διευκολύνουν την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσή στοχεύοντας στην κοινωνική του επανένταξη.

Το πρόγραμμα ξεκινά με διανομή κοτόπουλου σε 4604 ωφελούμενες οικογένειες του νομού Καρδίτσας οι οποίες στο σύνολο τους, αποτελούνται από άτομα που ζουν σε κατάσταση ακραίας φτώχειας. Συνολικά, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Καρδίτσας, με βάση τα αποτελέσματα των αιτήσεων που υπεβλήθησαν το περασμένο καλοκαίρι και χωρίς να εξεταστούν οι ενστάσεις από το αρμόδιο Υπουργείο, οι ωφελούμενοι του προγράμματος στην ΠΕ Καρδίτσας ανέρχονται σε 9.920 άτομα, εκ των οποίων 3.403 είναι ανήλικοι.

Την υλοποίηση του προγράμματος, ανέλαβε η Κοινωνική Σύμπραξη Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στην οποία συμμετέχουν 9 τοπικοί φορείς και συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όλοι οι δήμοι της ΠΕ Καρδίτσας, η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας. Επικεφαλής εταίρος της Σύμπραξης είναι ο Δήμος Καρδίτσας.

Για τον καλύτερο συντονισμό του προγράμματος συγκροτήθηκε Ομάδα Έργου με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα. Ελένη Αντωνίου.

Να σημειωθεί ότι ταυτόχρονα με την διανομή της Πέμπτης, θα ξεκινήσει η εφαρμογή των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος. Συγκεκριμένα, στην παρούσα χρονική περίοδο, οι ωφελούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης μίας κινηματογραφικής ταινίας της αρεσκείας τους καθώς και τη δυνατότητα λήψης συμβουλευτικών υπηρεσιών εργασιακής ένταξης. Σταδιακά και στην πορεία του προγράμματος, θα προστίθενται επιπλέον κατηγορίες τροφίμων προς διανομή και πρόσθετα υποστηρικτικές ενέργειες, όπως εκδρομές, δωρεάν είσοδο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, νομική συμβουλευτική υποστήριξη και άλλες υπηρεσίες, που αποσκοπούν στον περιορισμό των συνθηκών κοινωνικού αποκλεισμού, τον οποίο αντιμετωπίζουν όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα.

Τα παραπάνω θα συνεχιστούν καθ΄ όλη την διάρκεια του 2016, με τον συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος για την ΠΕ Καρδίτσας ου ανέρχεται σε 2.478.828,09 ευρώ να καλύπτεται πλήρως, από πόρους του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ), σύμφωνα με το Δήμο Καρδίτσας.