Δημόσιο

Λάρισα Πολιτιστική Πρωτεύουσα: Παρουσιάστηκε η πρόταση, την Παρασκευή τα αποτελέσματα

Λάρισα Πολιτιστική Πρωτεύουσα: Παρουσιάστηκε η πρόταση, την Παρασκευή τα αποτελέσματα Λάρισα Πολιτιστική Πρωτεύουσα: Παρουσιάστηκε η πρόταση, την Παρασκευή τα αποτελέσματα
Η πρόταση της Λάρισας για την διεκδίκηση του τίτλου της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021» παρουσιάστηκε σήμερα από δεκαμελή ομάδα που εκπροσωπεί την πόλη με επικεφαλής τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, στην Επιτροπή Αξιολόγησης.

Επιτροπή που αποτελείται από δέκα εκπρόσωπους των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και δύο εμπειρογνώμονες που όρισε το υπουργείο Πολιτισμού.

Τα μέλη της ομάδας παρουσίασαν την πρόταση για 30 λεπτά και ενημέρωσαν την επιτροπή για την πρόοδο που έχει σημειωθεί σε επίπεδο οργάνωσης, κινητοποίησης και προώθησης τοπικών και διακρατικών συνεργασιών. Στη συνέχεια, για 45 λεπτά, απάντησαν σε σειρά ερωτήσεων που έθεσε η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων και παρείχαν διευκρινήσεις επί συγκεκριμένων σημείων της πρότασης.

«Στις 30 Νοεμβρίου καταθέσαμε μία πρόταση αντάξια του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης όπως τη φαντάστηκαν και τη συν-διαμόρφωσαν οι φορείς και οι πολίτες της Λάρισας. Σήμερα υποστηρίξαμε αυτή την πρόταση και μεταφέραμε στην Επιτροπή Αξιολόγησης την αίσθηση σκοπού, την αυτοπεποίθηση, τον ενθουσιασμό και τελικά τη βεβαιότητα ότι η Λάρισα μπορεί να υλοποιήσει ένα πολιτιστικό έργο με ευρωπαϊκή σημασία και απήχηση. Είμαστε αισιόδοξοι,», ανάφερε, ο Δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, και στις 5.30μμ, με συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Πολιτισμού.

NETWORK