Δημόσιο

Παράταση για το ειδικό σήμα στον ιαματικό τουρισμό

Παράταση για το ειδικό σήμα στον ιαματικό τουρισμό Παράταση για το ειδικό σήμα στον ιαματικό τουρισμό
Παρατείνονται εκ νέου, μέχρι 31.12.2016, (έληξε 31.12.2015), οι προθεσμίες για την προμήθεια του ειδικού σήματος λειτουργίας μονάδων ιαματικής θεραπείας, Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού - Θερμαλισμού, Κέντρων Θαλασσοθεραπείας και Κέντρων Αναζωογόνησης. αναγνώριση υφιστάμενων ιαματικών πόρων κ.λ.π.

Αυτά προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή προς ψήφιση ενώ η εισαγωγή της ως άνω διάταξης κρίνεται ιδιαιτέρως αναγκαία στην παρούσα χρονική συγκυρία. Με δεδομένη την συνεχιζόμενη σημαντική εκκρεμότητα που αφορά την αντιμετώπιση από τις αρμόδιες υπηρεσίες (υγείας και περιβάλλοντος) των εκρεόντων από τις εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού υδάτων (συγκεκριμένα από Κέντρα ιαματικού τουρισμού-θερμαλισμού, Κέντρα θαλασσοθεραπείας και Κέντρα αναζωογόνησης) -εξαιτίας της οποίας διατηρείται σε εκκρεμότητα η πλήρης αδειοδότηση σημαντικού αριθμού εγκαταστάσεων ιαματικού τουρισμού- προκύπτει η συνακόλουθη ανάγκη παράτασης των προθεσμιών που τίθενται κυρίως για την παροχή στις εγκαταστάσεις/επιχειρήσεις αυτές του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας που προβλέπεται στο άρθρο 17 του ν. 3498/2006, όπως ισχύει.

Επομένως η εισαγόμενη διάταξη είναι απότοκος της πιο πάνω περιγραφόμενης κατάστασης και έχει σκοπό την παροχή του χρονικού περιθωρίου της δυνατότητας στις εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού να εξασφαλίσουν -μετά την άρση της εκκρεμότητας.