Πολιτική

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Επίσημο, παράταση έως τις 20:00 - Ουρές σε δεκάδες εκλογικά κέντρα

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Επίσημο, παράταση έως τις 20:00 - Ουρές σε δεκάδες εκλογικά κέντρα
Και επίσημα δόθηκε παράταση μέχρι και τις 20:00 για τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

Πολύ μεγάλη είναι η συμμετοχή στο ΠΑΣΟΚ και ως εκ τούτο δόθηκε παράταση στην ψηφοφορία μέχρι τις 20:00.

Μέχρι πριν από λίγο η συμμετοχή ήταν πάνω από 291.000 (19:00) ενώ εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι ο τελικός αριθμός θα κυμανθεί στις 300.000.

«Λόγω της αυξημένης συμμετοχής, ζητήσαμε να δοθεί παράταση στην διαδικασία για να μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι οι φίλοι και τα μέλη της παράταξης. Με βάση αυτό, η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε την παράταση της διαδικασίας μέχρι της 20.00», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Χάρης Δούκας.

«Πάμε δυνατά για την πρωτιά μέχρι το τέλος!» είναι το μήνυμα που εκπέμπει.

{https://www.facebook.com/harisdoukas/posts/pfbid022W9f2ETt4kSybi1gtvz4k1YrqUUdKz4upG9XWBqA3geMMzEtasUZjhNnWcdviYfUl}

Η ανάρτηση Γερουλάνου

{https://x.com/P_Yeroulanos/status/1842953555927552411}

Βουλευτές και πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ μεταφέρουν στο Dnews ότι στα εκλογικά τμήματα που πήγαν να ψηφίσουν είδαν στις ουρές πολίτες που συναντούσαν για πρώτη φορά και άκουσαν συζητήσεις που επιβεβαιώνουν ότι δεν ανήκουν στο παραδοσιακό κοινό του κόμματος.

Πάντως ενδιαφέρον έχει ότι μέχρι στιγμής φαίνεται ότι είναι μεγάλη η αύξηση της συμμετοχής στην Αττική, όπου το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καλή επίδοση στις ευρωεκλογές.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Πού βλέπετε LIVE τα αποτελέσματα

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα ανά τμήματα θα ανακοινώνονται σιγά σιγά και σχετικά σύντομα από το κλείσιμο της κάλπης. Τα τελικά αποτελέσματα θα βγουν περίπου στις 23:30 με 00:00 τη νύχτα, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό ενσωμάτωσης, ενώ τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Τα αποτελέσματα, εκτός από την ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), που θα βγει κάποιος διαδραστικός χάρτης.

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι έγγραφα πρέπει να έχω μαζί μου

Οι ψηφοφόροι που συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχουν μαζί τους την ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Κατά την άφιξή τους στο εκλογικό κέντρο, εθελοντές τους υποδέχονται στο τραπέζι «υποδοχής» και τους βοηθούν, εάν δεν είναι ήδη μέλη, να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής.

Τι πρέπει να πληρώσω για να ψηφίσω στις εκλογές ΠΑΣΟΚ

Μετά την εγγραφή, ο ψηφοφόρος προσέρχεται στο τραπέζι της Εφορευτικής Επιτροπής, παραδίδοντας την ταυτότητά του και την αίτηση εγγραφής μέλους ή φίλου. Στη συνέχεια, ο χειριστής της πλατφόρμας επιβεβαιώνει την ταυτότητά του, ενώ ο Γραμματέας καταγράφει το όνομά του στην κατάσταση ψηφισάντων. Η εγγραφή συνοδεύεται από την καταβολή του ποσού των 3 ευρώ, μόνο για τον πρώτο γύρο, και ο ψηφοφόρος υπογράφει.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής σφραγίζει τον φάκελο και τον παραδίδει στον ψηφοφόρο μαζί με το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος κατευθύνεται στο παραβάν, επιλέγει τον υποψήφιο που επιθυμεί, τοποθετεί το ψηφοδέλτιο στον φάκελο και επιστρέφει στην Εφορευτική Επιτροπή.Πριν ο φάκελος τοποθετηθεί στην κάλπη, ο Πρόεδρος πρέπει να τον μονογράψει για επιβεβαίωση. Τέλος, ο ψηφοφόρος παραλαμβάνει την ταυτότητά του και αποχωρεί από το εκλογικό κέντρο.