ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δικαιολογητικά ασφαλιστικών συμβούλων για εγγραφή στο επιμελητήριο

Δικαιολογητικά ασφαλιστικών συμβούλων για εγγραφή στο επιμελητήριο
Δικαιολογητικά ασφαλιστικών συμβούλων για εγγραφή στο επιμελητήριο  Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για την εγγραφή στο επιμελητήριο σε περίπτωση ασφαλιστικών συμβούλων

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ σύμφωνα με το Ν.1569/85, όπως ισχύει και το Π.Δ.. 190/2006.

    ΑΙΤΗΣΗ ΜΙΑ (1) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ σε ψηφιακό μέσο. Δίνεται επίσης η δυνατότητα της απευθείας φωτογράφισης του ενδιαφερόμενου στα γκισέ του Ε.Ε.Α.
    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: Ότι είναι Έλληνας πολίτης ή Έλληνας το γένος, ή αλλοδαπός ο οποίος σύμφωνα με το δίκαιο της Ε.Ε.  δικαιούται να εγκατασταθεί στην Ελλάδα.
    ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΠΟΥΔΩΝ: Γραμματικές γνώσεις: Απολυτήριο Λυκείου ή εξαταξίου Γυμνασίου ή ισότιμης ή ισοδύναμης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

      Για τίτλους σπουδών αλλοδαπής απαιτείται μετάφρασή τους από το Υπ. Εξωτερικών καθώς και βεβαίωση ισοτιμίας από το Υπ. Παιδείας.

    ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ N. 1599/86 που πρέπει να συμπληρωθεί με το εξής κείμενο: «… δεν έχω καταδικαστεί σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών για έγκλημα κατά της περιουσίας ή σχετιζόμενο με χρηματοπιστωτικές δραστηριότητες και ειδικότερα για αισχροκέρδεια, απάτη, απιστία, δωροδοκία, δόλια χρεωκοπία, εκβίαση, κλοπή, λαθρεμπορία, πλαστογραφία, υπεξαίρεση και καθ’ υποτροπή έκδοση ακάλυπτων επιταγών.»

Ή

«…έχω καταδικαστεί για τις εξής αξιόποινες πράξεις: …»

      ΚΑΙ

«Δεν είμαι δημόσιος, δημοτικός, κοινοτικός υπάλληλος, υπάλληλος ΝΠΔΔ, ασφαλιστικός υπάλληλος ή Γενικός Διευθυντής ή Διευθυντής ή εκπρόσωπος ασφαλιστικής επιχείρησης.»

    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΜΗ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΣ: Αναζητείται υπηρεσιακώς από το Επιμελητήριο.
    ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΣΤΕΡΗΤΙΚΗ Ή ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: Αναζητείται υπηρεσιακώς από το Επιμελητήριο.
    ΈΓΓΡΑΦΟ από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχει συνάψει ασφάλιση επαγγελματικής αστικής ευθύνης, η οποία καλύπτει το σύνολο του εδάφους της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή οποιαδήποτε άλλη σύμβαση ανάλογης εγγύησης της επαγγελματικής αστικής ευθύνης του για το ποσό τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου εκατόν είκοσι χιλιάδων διακοσίων (1.120.200) ευρώ για κάθε απαίτηση και συνολικά ενός εκατομμυρίου  εξακοσίων ογδόντα χιλιάδων τριακοσίων (1.680.300) ευρώ  κατ’ έτος για όλες τις απαιτήσεις. Η ασφάλιση αυτή δεν απαιτείται, αν η ασφαλιστική ή αντασφαλιστική ή άλλη επιχείρηση επ’ ονόματι της οποίας ενεργεί ή από την οποία έχει εξουσιοδοτηθεί να ενεργεί ο ασφαλιστικός ή αντασφαλιστικός διαμεσολαβητής έχει παράσχει την ασφάλιση αυτή ή έχει αναλάβει πλήρως την ευθύνη για τις ενέργειές του.
    ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ εξετάσεων που διενεργούνται από την Τεχνική Επιτροπή Εκπαίδευσης και Εξετάσεων Διαμεσολαβούντων στην ύλη που καθορίζεται για την κατηγορία αυτή.
    ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΕΦΟΡΙΑΣ       ΚΑΔ. 66221002 ή 66221003

    ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ: Εκτός των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται οποιοδήποτε νομιμοποιητικό έγγραφο σε ισχύ.

      Αν ο ενδιαφερόμενος είναι υπήκοος άλλου Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα δικαιολογητικά υποβάλλονται στο Υπουργείο Ανάπτυξης (Πλ. Κάνιγγος).

Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ:

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ
    ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Έπειτα από εξουσιοδότηση του ενδιαφερομένου κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών παρουσία του αρμοδίου υπαλλήλου του Επιμελητηρίου ή έπειτα από προσκόμιση εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.