Ελλάδα

Δολοφονία στην Κέρκυρα: Τι είπε στους αστυνομικούς η 11χρονη κόρη του θύματος όταν τους κάλεσε - Το χρονικό

Δολοφονία στην Κέρκυρα: Τι είπε στους αστυνομικούς η 11χρονη κόρη του θύματος όταν τους κάλεσε - Το χρονικό
Η 11χρονη κόρη του ζευγαριού, σε κατάσταση σοκ, κάλεσε την αστυνομία, ενημερώνοντας για το συμβάν. Τι εντόπισε ο ιατροδικαστής.

Μια οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε τελικά στο Πέραμα της Κέρκυρας, όπου η 49χρονη σύζυγος, με καταγωγή από τη Ρωσία, ομολόγησε ότι μαχαίρωσε θανάσιμα τον 68χρονο σύζυγό της, υποστηρίζοντας ότι πήγε να την βιάσει και εκείνη τον σκότωσε.

Το τραγικό περιστατικό έλαβε χώρα στην οικία τους, ενώ η 11χρονη κόρη του ζευγαριού, σε κατάσταση σοκ, κάλεσε την αστυνομία, ενημερώνοντας για το συμβάν.

Άμεσα οι αρχές έσπευσαν στο σημείο, όπου εντόπισαν το θύμα με μοιραίο τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανώς μαχαίρι. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Σήμανσης προχώρησαν σε προανάκριση, συλλέγοντας στοιχεία και καταθέσεις από γείτονες, ώστε να διαλευκάνουν τα αίτια του εγκλήματος. Η 49χρονη προσήχθη απο την πρώτη στιγμή στην Ασφάλεια Κέρκυρας, όπου ομολόγησε τις πράξεις της.

Το τηλεφώνημα του παιδιού στις Αρχές

Η τραγωδία αποκαλύφθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου όταν, περίπου στις 3.30 η κόρη του κάλεσε τις Αρχές.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Δ.Α. Κέρκυρας, μέσω του 112, ενημερώθηκε από την 11χρονη ότι ο πατέρας λίγη ώρα πριν, επέστρεψε στο σπίτι τους, στο Πέραμα Κέρκυρας, από τον χώρο εργασίας του, σοβαρά τραυματισμένος πιθανόν μαχαιρωμένος και έχει χάσει τις αισθήσεις του.

Στο σημείο μετέβηκαν αστυνομικοί όπου βρήκαν τον 68χρονο πεσμένο στο πάτωμα της κρεβατοκάμαρας, σε ύπτια θέση, γυμνό με τραύμα κάτω από την αριστερή κλείδα, ενώ από το σταθμό ΕΚΑΒ διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Σημειώνεται πως στο σπίτι ήταν η 49χρονη σύζυγος του από τη Ρωσία και η κόρη τους.

Τι βρήκε ο ιατροδικαστής

Ένα από τα σενάρια που εξετάζονταν από την αρχή, σύμφωνα με το corfutvnews.gr, ήταν η εμπλοκή της συζύγου του θύματος και αυτό γιατί το ζευγάρι είχε κατά καιρούς απασχολήσει τις αρχές για θέματα ενδοοικογενειακής βίας. Άλλωστε, ήταν ένα σενάριο που ενισχύθηκε και από τα ευρήματα των αστυνομικών ενώ στη συνέχεια η 49χρονη ομολόγησε.

Κατά την αυτοψία, στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού, οι αστυνομικοί εντόπισαν μέσα σε κάδο απορριμμάτων μία σακούλα η οποία περιείχε ρούχα της 11χρονης κόρης του ζευγαριού γεμάτα αίματα καθώς και ένα μαχαίρι.

Ο ιατροδικαστής Κέρκυρας, σύμφωνα με την ΕΡΤ, διαπίστωσε ότι το θύμα έφερε τραύμα από νύσσον και τέμνον όργανο, το οποίο εντοπίζεται στην αριστερή υποκλείδια χώρα απο μαχαίρι μήκους 20 εκ. σαν αυτό που βρέθηκε σε κάδο. Το 11χρονο κορίτσι βρίσκεται υπο την φροντίδα της Αστυνομίας με ψυχολόγο. 

Η ιατροδικαστική εξέταση αναμένεται να ρίξει περαιτέρω φως στις συνθήκες του θανάτου.

Οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τελευταία xρόνια υπήρξαν αρκετές καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία και από τον άνδρα και από τη γυναίκα, ενώ στο παρελθόν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αστυνομία είχε προχωρήσει σε συλλήψεις τόσο μετά απο καταγγελία του άνδρα όσο και της γυναίκας.

Τα περαστικά ήταν τρία. Το πρώτο το 2022 όταν ο άνδρας έκανε μήνυση στην σύζυγο για ενδοοικογενειακή βία, και τα άλλα δυο το 2024 τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο με μηνύσεις και των δύο.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την προανάκριση:

  • Tην 23:05 ώρα της 01-02-2024, μετέβηκε στο Α.Τ. Αχιλλείων o 68χρονος και υπέβαλε μήνυση σε βάρος της 49χρονης για «Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη», εντός της οικίας τους στο Πέραμα Κέρκυρας. Η ίδια συνελήφθη.
  • Την 01:15 ώρα της 19-01-2024, υπεβλήθη μήνυση στο Α.Τ. Αχιλλείων από την 49χρονη σε βάρος του 68χρονου, για «Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή». Ο 68χρονος συνελήφθη.
  • Την 15:00 ώρα της 14-07-2022 μετέβηκε στο Α.Τ. Αχιλλείων o 68χρονος και υπέβαλε μήνυση σε βάρος της συζύγου του, για «Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και Απειλή», «Εξύβριση» και «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας». Η 49χρονη συνελήφθη, υποβάλλοντας μήνυση σε βάρος του συζύγου της για «Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και Απειλή» ο οποίος και συνελήφθη.