ΚΕΠ

Θεώρηση πιστοποιητικών/βεβαιώσεων (προξενική πράξη)

Θεώρηση πιστοποιητικών/βεβαιώσεων (προξενική πράξη)
Θεώρηση πιστοποιητικών/βεβαιώσεων (προξενική πράξη) Για τη θεώρηση πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων τίτλων σπουδών για στρατολογική χρήση, εφόσον απαιτείται προξενική θεώρηση (προξενική πράξη), οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να προσκομίσουν τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
Δικαιολογητικά:
 
1. Αίτηση για τη θεώρηση πιστοποιητικού ή βεβαίωσης τίτλων σπουδών για στρατολογική χρήση, εφόσον απαιτείται προξενική θεώρηση, απαραίτητο έγγραφο
2. Πιστοποιητικό / βεβαίωση τίτλου σπουδών επικυρωμένο από τις αρμόδιες αρχές του τόπου σπουδών (όπου απαιτείται)
3. Υπεύθυνη δήλωση ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για στρατολογική χρήση, απαραίτητο έγγραφο)
 
Διαδικασία:
 
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη θεώρηση πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων τίτλων σπουδών για στρατολογική χρήση, εφόσον απαιτείται προξενική θεώρηση , προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
Βήµα 1 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ΚΕΠ ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.
 
Βήμα 2 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS όταν γίνει η παραλαβή του εγγράφου. Τέλος, ο υπάλληλος ΚΕΠ παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος.
 
Βήµα 3 : O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
 
Βήµα 4 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.
 
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει τη θεώρηση πιστοποιητικών ή βεβαιώσεων τίτλων σπουδών για στρατολογική χρήση, εφόσον απαιτείται προξενική θεώρηση
 
Συνημμένα αρχεία: