ΚΕΠ

Δικαιολογητικά για λειτουργία μονάδων αδυνατίσματος

Δικαιολογητικά για λειτουργία μονάδων αδυνατίσματος
Δικαιολογητικά για λειτουργία μονάδων αδυνατίσματος Για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:
Δικαιολογητικά:
01. Αίτηση χορήγησης άδειας λειτουργίας μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων (Απαραίτητο έγγραφο)
02. Βεβαίωση της Πολεοδομίας για τη νομιμότητα του χτίσματος
03. Παράβολο Δημοσίου Ταμείου (146,74 €)
04. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 από αδειούχο ηλεκτρολόγο, ο οποίος έχει ανάλογο προς την εγκαταστημένη ισχύ άδεια για τους όρους εγκατάστασης και λειτουργίας των μηχανημάτων ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ακεραιότητα των πελατών (Απαραίτητο έγγραφο)
05. Κανονισμός πολυκατοικίας στον οποίο φαίνεται ότι ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος παροχής τέτοιων υπηρεσιών
06. Βεβαίωση καταλληλότητας των μηχανημάτων σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.
07. Σχεδιάγραμμα κάτοψης των χώρων από πολιτικό μηχανικό ή αρχιτέκτονα μέλος του Τ.Ε.Ε. σε δύο αντίτυπα
08. Κατάσταση με τα ονόματα των υπευθύνων καθώς και επικυρωμένα φωτοαντίγραφα αδειών ασκήσεως επαγγέλματος ή πτυχίων τους, φωτοτυπίες βιβλιαρίων υγείας, ποινικό μητρώο, φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.
09. Βεβαίωση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για πυρασφάλεια
Αυτεπάγγελτα δικαιολογητικά:
01. Για εταιρείες, καταστατικό της εταιρείας και απόφαση του Δ.Σ. για τη νόμιμη εκπροσώπησή του καθώς και αντίγραφο ποινικού μητρώου γενικής χρήσης αυτού. Αναζητείται υπηρεσιακά: Χορήγηση αντιγράφου ποινικού μητρώου γενικής χρήσης ή δικαστικής χρήσης
Διαδικασία:
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση άδειας λειτουργίας μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Βήμα 1 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης.Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.Αν κάποιο δικαιολογητικό είναι δυνατόν να αναζητηθεί υπηρεσιακά από το ΚΕΠ, τότε ο υπάλληλος εκκινεί τη σχετική διαδικασία.
Βήμα 2 : Ο υπάλληλος συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS για την ολοκλήρωση του αιτήματός. Τέλος, ο υπάλληλος παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος και τα στοιχεία επικοινωνίας του ΚΕΠ.
Βήμα 3 : O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
Βήμα 4 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει την άδεια λειτουργίας μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων.
Συνημμένα αρχεία:

NETWORK