ΚΕΠ

Άδεια φορτηγού ιδιωτικής χρήσης ιχθυοπαραγωγικού αυτοκινήτου

Άδεια φορτηγού ιδιωτικής χρήσης ιχθυοπαραγωγικού αυτοκινήτου
Άδεια φορτηγού ιδιωτικής χρήσης ιχθυοπαραγωγικού αυτοκινήτου Όσοι ενδιαφέρονται για βεβαίωση για έκδοση άδειας ΦΙΧ (Φορτηγό Ιδιωτικής Χρήσης) ιχθυοπαραγωγικού αυτοκινήτου, οφείλουν να προσκομίσουν τα εξής:
Δικαιολογητικά:
 
01. Αίτηση χορήγησης βεβαίωσης για έκδοση άδειας ΦΙΧ ιχθυοπαραγωγικού αυτοκινήτου (Απαραίτητο έγγραφο)
02. Φωτοτυπία της άδειας αλιείας σκάφους Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Έκδοση επαγγελματικής άδειας αλιείας σκάφους
03. Φωτοτυπία του πιστοποιητικού καταμέτρησης/ανακαταμέτρησης
04. Φωτοτυπία του εγγράφου εθνικότητας
05. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 (είναι ενσωματωμένη στο παρόν έντυπο)/ Το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης είναι το εξής : «Ζητώ τη χορήγηση βεβαίωσης για την ύπαρξη αλιευτικής επιχείρησης στο όνομά μου, τέτοιου μεγέθους που απαιτεί τη χρήση ΦΙΧ αυτοκινήτου για την εξυπηρέτησή της» (Απαραίτητο έγγραφο)
06. Φωτοαντίγραφα τιμολογίων πώλησης ψαριών, φορτωτική και αντίγραφο ημερολογίου σκάφους
07. Εκκαθαριστικό σημείωμα ΔΟΥ για το δηλωθέν εισόδημα του τελευταίου έτους ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης/ Προαπαιτούμενη υπηρεσία: Δήλωση φορολογίας εισοδήματος (Έντυπο Ε1)
08. Βεβαίωση Αλιευτικού Συλλόγου του Ν. 1361/83, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 51 του Ν. 2538/97.
 
Διαδικασία:
 
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ της επιλογής του για να αιτηθεί τη χορήγηση βεβαίωσης για έκδοση άδειας ΦΙΧ ιχθυοπαραγωγικού αυτοκινήτου , προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
 
Βήµα 1 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει και ελέγχει τα δικαιολογητικά που προσκόμισε ο πολίτης. Εάν κατά τον έλεγχο διαπιστωθεί πως απουσιάζει ή είναι ελλιπές κάποιο δικαιολογητικό, ο υπάλληλος ΚΕΠ ενημερώνει τον πολίτη και δεν προβαίνει στην υποβολή της αίτησης.
 
Βήμα 2 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ συμπληρώνει την ηλεκτρονική αίτηση και δημιουργεί νέο φάκελο στο Πληροφοριακό Σύστημα των ΚΕΠ. Αν ο πολίτης επιθυμεί, έχει την δυνατότητα, δηλώνοντας τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του, να ενημερωθεί με SMS όταν γίνει η παραλαβή του εγγράφου. Τέλος, ο υπάλληλος ΚΕΠ παραδίδει στον πολίτη την βεβαίωση υποβολής αιτήματος στην οποία αναγράφεται ο αριθμός φακέλου του αιτήματος.
 
Βήµα 3 : O υπάλληλος ΚΕΠ αποστέλλει στον αρμόδιο Φορέα τον φάκελο της υπόθεσης (ο οποίος περιέχει την αίτηση και τα δικαιολογητικά) με έναν από τους αποδεκτούς τρόπους (fax, courier, ταχυδρομείο).
 
Βήµα 4 : Ο υπάλληλος ΚΕΠ παραλαμβάνει το τελικό έγγραφο από τον αρμόδιο Φορέα και ειδοποιεί τον πολίτη (μέσω sms ή τηλεφώνου) να προσέλθει για να το παραλάβει.
 
Ο Πολίτης προσέρχεται στο ΚΕΠ και παραλαμβάνει τη βεβαίωση για έκδοση άδειας ΦΙΧ ιχθυοπαραγωγικού αυτοκινήτου.
 
Συνημμένα αρχεία: