Οικονομία

Ανακαλείται οριστικά η άδεια της BetShop: Τι θα γίνει με τα χρωστούμενα στους παίκτες

Ανακαλείται οριστικά η άδεια της BetShop: Τι θα γίνει με τα χρωστούμενα στους παίκτες
Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) αποφάσισε την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας της BetShop, ενώ ταυτόχρονα δηλώνει την πρόθεσή της να εξασφαλίσει την καταβολή των οφειλόμενων ποσών στους παίκτες.

Ο επικεφαλής της Αρχής, Δημήτρης Ντζανάτος, υπογράμμισε τη δέσμευση της ΕΕΕΠ να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα των παικτών του νόμιμου δικτύου τυχερών παιγνίων.

Η απόφαση λήφθηκε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μελών της ΕΕΕΠ στις 9 Αυγούστου 2024, όπου, μεταξύ άλλων, ακυρώθηκαν οι άδειες διεξαγωγής τυχερών παιγνίων μέσω διαδικτύου, τύπου 1 και τύπου 2, που είχαν χορηγηθεί στην εταιρεία «B2B GAMING SERVICES (MALTA) LIMITED». Οι άδειες αυτές ανακλήθηκαν λόγω παραβίασης των όρων χορήγησής τους, ενώ η εταιρεία δεν κατάφερε να εκπληρώσει τις νόμιμες υποχρεώσεις της, όπως η άμεση καταβολή κερδών στους παίκτες.

Παράλληλα, η ΕΕΕΠ προχώρησε στην κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών της εταιρείας, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την καταβολή των οφειλόμενων ποσών στους παίκτες που έχουν ηλεκτρονικό λογαριασμό στην πλατφόρμα της BetShop και δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους.

Ο κ. Ντζανάτος δήλωσε ότι η ΕΕΕΠ εργάζεται εντατικά για τη διαμόρφωση των κατάλληλων τεχνικών και διαδικαστικών προϋποθέσεων, προκειμένου να διασφαλίσει την αποπληρωμή των ποσών στους δικαιούχους παίκτες, πάντα σύμφωνα με τον Κανονισμό Παιγνίων. Η Επιτροπή τονίζει τη ζωτική σημασία της προστασίας των οικονομικών συμφερόντων των παικτών και δεσμεύεται να ενισχύσει περαιτέρω το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο προς αυτή την κατεύθυνση.