ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Aδεια και πινακίδες κυκλοφορίας Μηχανήματος Έργου

Aδεια και πινακίδες κυκλοφορίας Μηχανήματος Έργου
Aδεια και πινακίδες κυκλοφορίας Μηχανήματος Έργου Δικαιολογητικά:

1. Έντυπη Αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (TE-01).
2. ‘Έγκριση τύπου για την κυκλοφορία – χρήση του μηχανήματος έργου (Μ.Ε.) στην Ελλάδα (από ΥΠΕΧΩΔΕ/ ΓΓΔΕ Δ/ΝΣΗ Δ13 Τηλ 210.8837520-210.8831417 Δ/νση Λ. Αλεξάνδρας 38)
3. Υπεύθυνη δήλωση κατοχής και τεχνικών στοιχείων του μηχανήματος πλήρως συμπληρωμένη (έντυπο TE-01A – χορηγείται από την Υπηρεσία).
4. (α) Βεβαίωση της τράπεζας που έκανε τον διακανονισμό της εισαγωγής του μηχανήματος από το εξωτερικό ή τιμολόγιο αγοράς του
μηχανήματος από τον εισαγωγέα από το εξωτερικό με την φορτωτική (ή CMR) όταν το μηχάνημα εισήχθη από χώρα της ΕΟΚ μετά την 1-1-1993. Σε περίπτωση που στο CMR ή στη φορτωτική δεν αναγράφεται ο αριθμός πλαισίου, υποβάλλεται Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής. (β) Πιστοποιητικό τελωνείου στις υπόλοιπες περιπτώσεις. Αν το μηχάνημα είναι στην Ελλάδα πάνω από 10 χρόνια (με βάση το τιμολόγιο αγοράς) δεν απαιτείται η προσκόμιση χαρτιού εισαγωγής ή τελωνείου.
5. Τιμολόγιο πώλησης και το δελτίο αποστολής αν το τιμολόγιο δεν είναι θεωρημένο από την εφορία (αν το μηχάνημα είναι μισθωμένο από LEASING και την σύμβαση με το παράρτημά της).
6. Δήλωση πιστότητας (CE) για την ασφάλεια & το θόρυβο, του κατασκευαστή ή του νόμιμου εκπροσώπου του, για όσα Μ.Ε. έχουν κατασκευαστεί μετά την 01/01/1996.
7. Για Γερανό, Καλαθοφόρο, Αναβατόριο, Γερανό – Εκσκαφέα, Περονοφόρο, Αντλία Σκυροδέματος, Οχήματα Στοιβασίας Εμπορευμάτων και Φορτωτές Ξυλείας, Γερανογέφυρα & Εξέδρα Εργασίας πιστοποιητικό καταλληλότητας από αρμόδιο φορέα, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Εφόσον το μηχάνημα είναι ηλικίας κάτω από ένα (1) χρόνο, η καταλληλότητά του διασφαλίζεται όταν υπάρχει CE από τον κατασκευαστή του ΜΕ.
8. Για μηχάνημα κατασκευής από τις 1-1-1999 πιστοποιητικό έγκρισης τύπου του κινητήρα του ΜΕ από εγκρίνουσα αρχή κράτους μέλους, μετά από δοκιμές για αντιρρυπαντική τεχνολογία, σύμφωνα με το ΦΕΚ 1218 Β (30-11-1998).
9. Τέσσερις (4) φωτογραφίες ολοκλήρου του μηχανήματος (μία από κάθε πλευρά) & δύο (2) επιπλέον (για τη Δ/ση Δ13 του ΥΠΟΜΕΔΙ), στις οποίες να φαίνεται ο φάρος πάνω στο κουβούκλιο και το τρίγωνο βραδυπορίας τοποθετημένο στο μηχάνημα πίσω. Πίσω από κάθε φωτογραφία γίνεται δήλωση από τον κάτοχο ή τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας ότι: για το εικονιζόμενο ΜΕ με αριθμό πλαισίου ………… ζητείται η χορήγηση άδειας & πινακίδων κυκλοφορίας Μ.Ε..
10. Παραστατικό από τη ΔΟΥ του κατόχου, για τα φορολογικά του στοιχεία Μ.Ε.(ονοματεπώνυμο – επωνυμία, ΑΦΜ, Ταχ. Δ/νση)
11. Εάν ο υπογράφων δεν είναι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας απαιτείται απόφαση εξουσιοδότησης από το Δ.Σ.
12. Έκθεση Αυτοψίας ΜΕ από την Υπηρεσία
13. Φάκελο με «αυτιά», χωρίς λάστιχα για τα δικαιολογητικά.
14. Εκπροσώπηση σε ισχύ (όταν πρόκειται για εταιρεία).