ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Δικαιολογητικά για έναρξη άσκησης βοηθού οδοντιατρείου

Δικαιολογητικά για έναρξη άσκησης βοηθού οδοντιατρείου
Δικαιολογητικά για έναρξη άσκησης βοηθού οδοντιατρείου Για την αναγγελία έναρξης άσκησης βοηθού οδοντιατρείου, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά:

Δικαιολογητικά:
1. Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος (ΔΥ-21).
2. Δύο (2) μικρές πρόσφατες φωτογραφίες.
3. Βεβαίωση επιτυχίας βοηθού οδοντίατρου.
4. Για αλλοδαπούς ξένης καταγωγής και υπηκοότητας που δεν προέρχονται από κράτη-μέλη της Ε.Ε., Πιστοποιητικό Αμοιβαιότητας από το Υπουργείο Εξωτερικών.
5. Επικυρωμένη φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας σε ισχύ.
6. Για αλλοδαπούς και ομογενείς απαιτούνται επιπλέον άδεια παραμονής και άδεια εργασίας στην Ελλάδα σε ισχύ.
7. Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου. Υπεύθυνη δήλωση που να αναγράφει «Δεν έχω καταδικαστεί για καμία αξιόποινη πράξη ή για πράξη σχετική με την άσκηση της επαγγελματικής μου ιδιότητας» ή, στην αντίθετη περίπτωση, «Έχω καταδικαστεί για τις εξής αξιόποινες πράξεις».
8. Παράβολο Δημοσίου Ταμείου 8€.
9. Πιστοποιητικό υγείας πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής.
10. Βιβλιάριο ενσήμων του ΙΚΑ ή άλλου ασφαλιστικού φορέα.

Δικαιολογητικά για Πρακτική Άσκηση από Χώρες της Ε.Ε.
[βάσει των οδηγιών 92/51, 89/48, των Π.Δ. 231/98, Π.Δ. 165/2000 και της με αρ. 89034/ΙΑ Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2047/Β'/14-09-2011)] Δικαιολογητικά:
1. Αίτηση.
2. Ακριβές αντίγραφο της σχετικής απόφασης του Σ.Α.Ε.Π. (Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων), περί επιβολής αντισταθμιστικών μέτρων και του προσδιορισμού της διάρκειας της πρακτικής άσκησης.
3. Απλό φωτοαντίγραφο της δήλωσης του αιτούντα προς το Σ.Α.Ε.Π. με την οποία επελέγη το αντισταθμιστικό μέτρο της πρακτικής άσκησης προσαρμογής, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 14 του Π.Δ.
38/2010.
4. Υπεύθυνη δήλωση (Υ.Δ.) του Ν.1599/86 του φορέα στον οποίο πραγματοποιείται η άσκηση, δηλαδή του προσώπου στο οποίο έχει εκδοθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας, ή του υπεύθυνου αντίστοιχου τμήματος νοσηλευτικού ιδρύματος, υπογεγραμμένη και θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής. Στην Υ.Δ. θα αναφέρονται η ημερομηνία έναρξης της πρακτικής προσαρμογής, το όνομα του υπεύθυνου παρακολούθησης της άσκησης και το αντικείμενο στο οποίο αυτή θα πραγματοποιηθεί.
5. Βεβαίωση από τον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα, περί δημόσιας ή ιδιωτικής ασφάλισης του ασκουμένου κατά του κινδύνου ατυχήματος.
6. Επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.
Προσοχή:
Μετά την ολοκλήρωση της πρακτικής άσκησης προσκομίζονται: • Πιστοποιητικό ευδόκιμης άσκησης (από τον εργοδότη).