ΣΤΡΑΤΟΣ

Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης

Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης
Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης Για τη χορήγηση του πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης οι ενδιαφερόμενοι χρειάζεται να γνωρίζουν τα παρακάτω και να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά:
Το πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης (Τύπου Α΄) εκδίδεται μετά από:
 
1) αίτηση του ενδιαφερομένου ή ειδικά εξουσιοδοτημένου προσώπου που κατατίθεται σε οποιαδήποτε ΣΥ ή ΚΕΠ. Εφόσον η αίτηση κατατεθεί σε ΣΥ, το πιστοποιητικό εκδίδεται και επιδίδεται αυθημερόν.
 
 
Ενναλακτικά: Πιστοποιητικό στρατολογικής κατάστασης μπορεί να ζητηθεί και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Σώματος Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων (www.stratologia.gr).
 
Εναλλακτικά: Ακόμη μπορείς να ζητήσεις την έκδοση πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης και τηλεφωνικά μέσω του τηλεφωνικού αριθμού -1502- του ΟΤΕ με μια μικρή οικονομική επιβάρυνση για την ταχυδρομική αποστολή του.
 
i) Στην περίπτωση αυτή απαιτείται να γνωρίζεις το δήμο εγγραφής σου στα μητρώα αρρένων.
ii) Η γνώση του στρατιωτικού σου αριθμού (ΣΑ) θα διευκολύνει την επίσπευση της διαδικασίας.
 
Δεν δικαιούνται στρατολογικά πιστοποιητικά όσοι διατελούν σε Ανυποταξία ή Λιποταξία καθώς και όσοι υπηρετούν.
 
Οι υπηρετούντες αντί πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης εφοδιάζονται από τη Μονάδα τους με βεβαίωση υπηρεσίας.
 
Επισημαίνεται ότι η αρμοδιότητα έκδοσης των πιστοποιητικών για τους μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1995 αποστρατευθέντες ή απολυθέντες εφέδρους Αξ/κούς (εκ μονίμων και εξ εφέδρων), εφέδρους Ανθ/στές και Υπαξ/κούς (εκ μονίμων) από το Πολεμικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία ανήκει:
(1)Για τους απολυθέντες – αποστρατευθέντες από το Πολεμικό Ναυτικό:
(α)Στη Διεύθυνση Β3 του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ/Β3/ΙΙΙ (Μητρώα)), τηλέφωνο 210-6551984 και fax 210-6557125, εφόσον πρόκειται για εφέδρους Αξκούς.
(β)Στη Διοίκηση Ναυτικής Εκπαίδευσης (ΔΝΕ/Β4/1γ), τηλέφωνα 210-5531710 – 1 και fax 210-5531714 – 174, εφόσον πρόκειται για εφέδρους Ανθ/στές και Υπαξ/κούς.
(2)Για τους απολυθέντες – αποστρατευθέντες Αξ/κούς, Ανθ/στές και Υπαξ/κούς της Πολεμικής Αεροπορίας, στη Διεύθυνση Β1 του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ/Β1/4), τηλέφωνα 210-6592141 – 2 και fax 210-6592145.