Αθλητισμός

Euroleague: Oνειρικό ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό με 78-76 την Χίμκι

Eurokinissi Eurokinissi
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του ο Παναθηναϊκός στην Ευρωλίγκα, καθώς επικράτησε εκτός έδρας της Χίμκι με 0-0. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν αποδεκατισμένοι, αλλά κατάφεραν να πάρουν το σπουδαίο διπλό. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ενώ εξαιρετική παρουσία είχαν Παπαγιάννης και Μήτογλου. Μοιραίος ο Μπέρτανς, που αστόχησε στο φινάλε.

Ο Ζακ Όγκαστ «έσπασε» το ρόδι στο ματς, καθώς σκόραρε 1 λεπτό μετά το τζάπολ και έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό. Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά «ψαχνόντουσαν», με αποτέλεσμα το σκορ να είναι πολύ χαμηλό (1-2). Οι «πράσινοι» σιγά σιγά βρήκαν τα πατήματα τους και κατάφεραν να πάρουν διαφορά τριών πόντων με γκολ-φάουλ του Λευτέρη Μποχωρίδη (5-8).

Ο Παναθηναϊκός ήταν εντυπωσιακός στα πρώτα λεπτά και κατάφερε να προηγηθεί με 8 πόντους (7-15). Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί αμυντικά και ο μόνος παίκτης των γηπεδούχων, που είχε σκοράρει, ήταν ο Μπούκερ. Ο Αμερικανός ήταν ο κορυφαίος για τη Χίμκι και αποτελούσε τη μοναδική απειλή για τους φιλοξενούμενους (9-17). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και με τρίποντο του Μήτογλου προηγήθηκε με double score (11-22).

H Xίμκι έδειξε σημάδια ζωής, αλλά ήταν μονοδιάστατη. Η ρωσική ομάδα περνούσε συνεχώς την μπάλα μέσα και ήταν αποτελεσματικό αυτό, καθώς ο Μπούκερ από το πρώτο δεκάλεπτο είχε 11 πόντους (17-24). Οι «πράσινοι» πάντως είχαν τον πλήρη έλεγχο στην πρώτη περίοδο και ήταν εκπληκτικοί στην άμυνα, καθώς δεν δέχθηκε ούτε ένα εύστοχο σουτ τριών πόντων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα στα πρώτα λεπτά άλλαξε. Η Χίμκι αποφάσισε να παίξει άμυνα και κράτησε τον Παναθηναϊκό χωρίς καλάθι για 2.30′ λεπτά. Η ρωσική ομάδα το εκμεταλλεύτηκε και έριξε τη διαφορά στους 4 πόντους (20-24). Ο Γιώργος Βόβορας έριξε στη μάχη τον Μπεν Μπέντιλ, ο οποίος πρόσφερε πολύτιμες λύσεις. Ο Αμερικανός χτύπησε μέσα στη ρακέτα, έφθειρε τους αντιπάλους του και βοήθησε τους «πράσινους» να χτίσουν ξανά διαφορά εννιά πόντων (20-29).

Διαβάστε αναλυτικά για τον αγώνα στο over fm