Αθλητισμός

Έχασε ο Ολυμπιακός από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, δεύτερη ήττα στην Ευρωλίγκα

(Φωτ.: EPA / MAXIM SHIPENKOV) (Φωτ.: EPA / MAXIM SHIPENKOV)
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ με 82-88, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» προδόθηκαν από την άμυνά τους στη ρωσική πρωτεύουσα, εκεί όπου υπέστησαν τη δεύτερη ήττα τους (ρεκόρ 3-2) στην εφετινή Ευρωλίγκα από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη που πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική επιτυχία της (4-1 ρεκόρ).

Η αμυντική αδυναμία του δευτέρου δεκαλέπτου... εκτροχίασε τον εξαιρετικό Ολυμπιακού της πρώτης περιόδου, με τους «ερυθρόλευκους», καθοδηγούμενους από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (ρεκόρ καριέρας με 32 πόντους), να επιστρέφουν από το -17 (66-49 στο 27΄). Όμως, α λάθη και η έλλειψη επιλογών στην επίθεση τον υποχρέωσαν στη δεύτερη ήττα του.

Παράλληλα, η μεγαλειώδης εμφάνιση του Γουίλ Κλάιμπερν (29π.), φρόντισε να... καθησυχάσει τους Ρώσους, κάθε φορά που αισθάνθηκαν την απειλή από την ελληνική ομάδα, η οποία έχασε την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις απουσίες των πολύτιμων Μάριους Γκριγκόνις, Τορνικέ Σενγκέλια και Νίκολα Μιλουτίνοβ από το «στρατόπεδο» των γηπεδούχων. 

Με εξαίρεση τον Ντόρσεϊ ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε βασικά επιθετικά «όπλα» της ομάδας να μένουν μακριά από τον καλό τους εαυτό (Σλούκας 2, Βεζένκοβ 6, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 5, ΜακΚίσικ 5), τη στιγμή που οι Ρώσοι είχαν μία πεντάδα με διψήφιο αριθμό πόντων. Τα δεκάλεπτα: 20-25, 48-38, 66-59, 88-82.

Screenshot 2021 10 22 at 21 56 19 CSKA Moscow vs Olympiacos Piraeus Game