Αθλητισμός

Euroleague: Παρελθόν και επίσημα ο Μπερτομέου - Οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του

Euroleague: Παρελθόν και επίσημα ο Μπερτομέου - Οι υποψήφιοι για τη διαδοχή του Φωτογραφία: EUROKINISSI
Το τέλος εποχής για τον Τζόρντι Μπερτομέου στην Euroleague έπειτα από 20 και πλέον χρ΄όνια είναι πια και επίσημο...

Ο Καταλανός δικηγόρος ενημερώθηκε για την απόφαση της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Euroleague που επικύρωσε την απόφαση για την απομάκρυνση του Τζόρντι Μπερτομέου, απόφαση που επί της ουσίας είχε ληφθεί τον Οκτώβριο.

Ωστόσο, δεν πρέπει να θεωρείται απίθανη η διατήρησή του σε κάποιον συμβουλευτικό ρόλο, όχι όμως με ισχύ στη λήψη των αποφάσεων, μιας κι ακόμη είναι αρκετές οι ομάδες που τον υποστηρίζουν.

Όσον αφορά στο ποιος θα τον διαδεχτεί, ακόμη δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, ο αντικαταστάτης του Μπερτομέου δεν θα έχει την ίδια δύναμη στη λήψη των αποφάσεων. Κάθε απόφαση θα περνά από τα χέρια των ομάδων και δεν θα λαμβάνεται εν λευκώ από τον νέο επικεφαλής.

Μεταξύ των ονομάτων που λέγεται πως έχουν συζητηθεί είναι αυτά των Ντέγιαν Μποντιρόγκα (πρώην αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας), Τσους Μπουένο (αντιπρόεδρος ΝΒΑ Europe), Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι (general manager Φενέρμπαχτσε) και Μάρκο Πέσιτς (general manager Μπάγερν).

Σχετικά με τις ρωσικές ομάδες, παρά την επιμονή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίξει στη νέα Ευρωλίγκα, αυτό μοιάζει αδύνατο τουλάχιστον για το 2022/23, ενώ εφόσον επικυρωθεί ο αποκλεισμός της, οι τρεις κενές θέσεις στη διοργάνωση πιθανότατα θα καλυφθούν από τον Ερυθρό Αστέρα, την Παρτιζάν και την Βαλένθια.

Οριστικές αποφάσεις κι ανακοινώσεις για όλα τα θέματα αναμένονται άμεσα.