Αθλητισμός

Τέλος ο Ιτούδης από την Φενέρ

eurokinissi eurokinissi
Παρελθόν αποτελεί από την Φενέρ ο Δημήτρης Ιτούδης.

H διοίκηση της τουρκικής ομάδας έλυσε την συνεργασία της με τον 53χρονο Έλληνα τεχνικό.

Βασική αιτία για το «διαζύγιο» ήταν τα μέτρια αποτελέσματα της Φενέρ σε Τουρκία και Euroleague.

Η Φενέρ στην Ευρωλίγκα είναι στο 6-7 και τη 12η θέση, ενώ στο πρωτάθλημα της Τουρκίας στο 8-3 και στην δεύτερη θέση μαζί με Καρσίγιακα και Μπεσίκτας, πίσω από την Εφές, που έχει ρεκόρ 10 νίκες και 1 ήττα.

Πάντως, η Φενέρ είναι η μόνη ομάδα που έχει νικήσει φέτος στη Euroleague την Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Ιτούδης είχε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν με την τουρκική ομάδα, όμως δε θα το εξαντλήσει, καθώς αποτελεί παρελθόν εδώ και λίγη ώρα.

Όπως αναφέρει μάλιστα η τουρκική Sabah, η αρχική αφορμή που ο Ιτούδης ήταν υπ’ ατμόν, ήταν επεισόδιο με γειτονά του τον Ιούνιο για μία θέση πάρκινγκ.

Ο γείτονάς του τον κατήγγειλε για προσβολή του τουρκικού έθνους, κάτι που πήρε διαστάσεις την γειτονική χώρα, με τον Ιτούδη να δικαιώνεται αφού η εισαγγελία αποφάσισε να μην ασκήσει δίωξη και τον προπονητή να τονίζει πως ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο καθώς νιώθει «αγάπη για την Τουρκία».

Ωστόσο, το δημοσίευμα αναφέρει πως υπήρξε εξέλιξη στην έρευνα για «εξύβριση» και όχι για «προσβολή του τουρκικού έθνους» και γι’ αυτό δεν αποκλείει η Φενέρ, πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, να αποφάσισε να τελειώσει την συνεργασία της με τον Έλληνα προπονητή, κάτι που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.