Ελλάδα

Λιμενεργάτες στον Πειραιά εμπόδισαν την φόρτωση κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ

Λιμενεργάτες στον Πειραιά εμπόδισαν την φόρτωση κοντέινερ με πολεμοφόδια για το Ισραήλ
«Φονιάδες, δρόμο από το λιμάνι» έγραψαν πάνω στο κοντέινερ με τα ισραηλινά πολεμοφόδια οι λιμενεργάτες της COSCO.

Οι λιμενεργάτες της COSCO εμπόδισαν το βράδυ της Πέμπτης την φόρτωση κοντέϊνερ με πυρομαχικά το οποίο προορίζεται για το Ισραήλ.

Πιο συγκεκριμένα, μέλη του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ εμπόδισαν τους συναδέλφους του της βραδινής βάρδιας να φορτώσουν κοντέινερ - με πολεμοφόδια που έφτασαν στην Ελλάδα από τη Βόρεια Μακεδονία - σε πλοίο με προορισμό το ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα.

«Σήμερα κάνουμε πράξη αυτό που αποφασίσαμε την Τετάρτη στην γενική συνέλευση του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ», τόνισε ο Μάρκος Μπεκρής, πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ενημερώνοντας τους λιμενεργάτες της COSCO.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών, εργαζόμενοι, νέοι και φορείς του Πειραιά, ενώ το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν «Οι λιμενεργάτες σας το υπογράφουν, με των λαών το αίμα τα χέρια τους δεν βάφουν».

«Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο!»

«Είναι η στιγμή να βροντοφωνάξουμε πως δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το λιμάνι του Πειραιά ορμητήριο πολέμου. Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε εμπλοκή της χώρας μας στους πολέμους», σημειώνει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ και προσθέτει:

«Στο λιμάνι που κάθε μέρα δίνουμε μάχη με το σωματείο μας για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, δεν χωράνε τα πολεμοκάπηλα σχέδια τους. Στο λιμάνι που κάθε μέρα παλεύουμε για καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας για εμάς και τα παιδιά μας, δεν υπάρχει χώρος για τους μακελάρηδες των λαών.

Μπορεί τα χέρια όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων να είναι βαθιά βουτηγμένα στο αίμα χιλιάδων ανθρώπων με την ανοχή και την συμμετοχή της χώρας μας στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, εμείς όμως έχουμε μάθει να τα κρατάμε καθαρά και να τα απλώνουμε σε όποιον έχει ανάγκη.

Με τις γροθιές μας υψωμένες αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών, για να ζουν οι λαοί αδελφωμένοι. Καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο!».

«Από τους αγώνες σας, την υποστήριξη και την αλληλεγγύη σας αντλούμε δύναμη και κουράγιο, μέχρι τη νίκη» είπε ο Μοχάμεντ Ικναΐμπι, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στους λιμενεργάτες της COSCO.