Αθλητισμός

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: Ασφαλιστική κάλυψη σε περισσότερα από 80.000 παιδιά

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ: Ασφαλιστική κάλυψη σε περισσότερα από 80.000 παιδιά
Το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ καλύπτει στα παιδιά διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις, χειρουργικές επεμβάσεις, φαρμακευτικά έξοδα, φυσιοθεραπείες αλλά και νοσοκομειακά επιδόματα και παροχές.

O ΟΠΑΠ, μέσω των Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ ενισχύει 200 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου και μπάσκετ σε όλη την Ελλάδα.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στα παιδιά και τις οικογένειές τους, ακόμη και στις πιο «δύσκολες στιγμές» του αθλητισμού.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι, εξάλλου, η ασφαλιστική κάλυψη των παιδιών που είναι μέλη των ερασιτεχνικών σωματείων. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα καλύπτει στα παιδιά διαγνωστικές εξετάσεις, ιατρικές επισκέψεις, χειρουργικές επεμβάσεις, φαρμακευτικά έξοδα, φυσιοθεραπείες αλλά και νοσοκομειακά επιδόματα, παροχές που είναι πολύ σημαντικές, ιδιαίτερα για τις ακαδημίες που βρίσκονται σε ακριτικές περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, αποζημιώνονται όλα τα ιατρικά έξοδα των μικρών αθλητών σε περίπτωση τραυματισμών εν ώρα προπονήσεων και αγώνων. Η ασφαλιστική κάλυψη είναι ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, πράγμα πολύ σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι στατιστικά υπάρχουν 1-2 τραυματισμοί την ημέρα.

2_f6fac.jpg

Αντιμετώπιση 3.500 περιστατικών μέσω ασφαλιστικής κάλυψης από το πρόγραμμα

Μέχρι σήμερα, οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ έχουν βρεθεί δίπλα σε 80.000 παιδιά σε όλη την ελληνική επικράτεια, παρέχοντάς τους το δικαίωμα ασφαλιστικής κάλυψης. Ο συνολικός αριθμός περιστατικών που έχουν καλυφθεί από το πρόγραμμα από το 2014 έως σήμερα, ξεπερνούν τα 3.500, με τα ποσά των αποζημιώσεων να ξεκινούν από τα 20 ευρώ για μία απλή εξέταση, φτάνοντας μέχρι και τα 3.500 ευρώ για σοβαρές εγχειρήσεις.