Αθλητισμός

16 χρόνια μετά η Εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 - Το πρώτο μήνυμα Αντετοκούνμπο

16 χρόνια μετά η Εθνική μπάσκετ στους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 - Το πρώτο μήνυμα Αντετοκούνμπο Φωτογραφία: intime
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 η εθνική Ελλάδα μπάσκετ, η οποία συνέτριψε την Κροατία στο ΣΕΦ.

Μετά από 16 χρόνια η Εθνική Ελλάδος στο μπάσκετ επιστρέφει στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη αφού νίκησε τη Σλοβενία του Λούκα Ντόντσιτς στον ημιτελικό, επικράτησε και επί της Κροατίας (80-69) στο τελικό βάζοντας πλώρη για το Παρίσι.

Λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα και αφού έφερε τα παιδιά του στον αγωνιστικό χώρο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο απομακρύνθηκε από τους συμπαίκτες του, έκατσε σε ένα κάθισμα και ξέσπασε σε κλάματα με τον έναν εκ των γιων του να είναι μπροστά του κρατώντας ένα «εισιτήριο» για το Παρίσι.

«Δεν έχω κλέψει ποτέ στο παιχνίδι. Ραντεβού στο Παρίσι #Atoutaler», έγραψε λίγες ώρες αργότερα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην πρώτη του ανάρτηση στο Instagram.

{https://www.instagram.com/p/C9I0Wm-t4jo/?utm_source=ig_web_copy_link&igsh=MzRlODBiNWFlZA==}

{https://x.com/Bucks/status/1810042030740905993}

Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Στον Α΄ όμιλο του Ολυμπιακού Τουρνουά τοποθετείται η εθνική Ελλάδας σύμφωνα με την κλήρωση Η Εθνική μας ομάδα θα πάει στη Γαλλία και εκεί αναμένεται να αντιμετωπίσει την Αυστραλία, τον Καναδά και την Ισπανία.

Το Μπάσκετ Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα ξεκινήσει το Σάββατο 27 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί δύο εβδομάδες μετά, το Σάββατο 10 Αυγούστου. Η φάση των ομίλων θα διεξαχθεί στη Λιλ, ενώ η συνέχεια θα δοθεί στο Παρίσι. Αναλυτικά το πρόγραμμα της Εθνικής:

Σάββατο 27 Ιουλίου

Ελλάδα - Καναδάς (22:00)