Αθλητισμός

Προκριματικά: Νίκη της ΑΕΚ (4-3) στο Conference League και του ΠΑΟΚ στο Champions League (3-2)

Προκριματικά: Νίκη της ΑΕΚ (4-3) στο Conference League και του ΠΑΟΚ στο Champions League (3-2) Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ
ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ξεκίνησαν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους.

Με νίκη ξεκίνησαν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις τους στα προκριματικά του Conference League και Champions League αντίστοιχα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα επικράτησε με 4-3 της Ίντερ Ντ'Εσκάλδες στο OPAP Arena για τον Β προκριματικό του Conference League.

Η Ένωση προηγήθηκε 4-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με γκολ των Λιούμπιτσιτς (6΄), Γκαρσία (20΄), Γκατσίνοβιτς (30΄) και Μουκουντί (52΄). Όμως, η ομάδα από την Ανδόρα κατάφερε να μειώσει με αυτογκόλ του Βίντα (65) και τα τέρματα που σημείωσαν οι Αντρέου (78΄-πέναλτι) και Μαρτίνεθ (83΄). Η ρεβάνς θα γίνει την Πέμπτη, 1η Αυγούστου στην Ανδόρα Λα Βέγια.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί (76΄ Μάνταλος), Γιόνσον, Σιμάνσκι (64΄ Γαλανόπουλος), Ελίασον (64΄ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (64΄ Κοϊτά), Λιούμπισιτς, Γκαρσία (75΄ Άμραμπατ)

ΙΝΤΕΡ ΝΤ' ΕΣΚΑΛΔΕΣ (Οτγέρ Κανάλς): Μουνιόθ, Πουέντες (89΄ Ραφίνια), Φεχέρ, Γκαγιέγκο, Τόρες (63΄ Σάντσεθ), Ζοάν Λόπεθ, Αλόνσο, Μπουχαρμά (63΄ Αντρέου), Μπερλάνγκα, Ζάν Λικ (19΄λ.τρ. ντε λα Τόρε), Γκιγιέμ Λόπεθ

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 της Μπόρατς Μπάνια Λούκα στην Τούμπα, για τον Β προκριματικό γύρο του Champions League. Η ρεβάνς θα γίνει την επόμενη Τετάρτη (31/7) στη Βοσνία.

Δύο γκολ για τον «δικέφαλο του Βορρά» πέτυχε ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης (17',39') και ένα ο Γουίλιαμ Τροοστ- Εκόνγκ (51'). Ο Σεμπάστιαν Ερέρα στο 22' και ο Ένβερ Κουλάσιν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου σκόραραν για την Μπόρατς.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Σάστρε, Μπάμπα, Οζντόεφ (68’ Καμαρά), Σβαμπ (85’ Τσιγγάρας), Ντεσπόντοφ (69’ Ζίφκοβιτς), Μουργκ (60’ Κωνσταντέλιας), Τάισον, Μπράντον (68’ Σαμάτα).

ΜΠΟΡΑΤΣ ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ (Μπόγιαν Πουζίγκατσα): Σισκόφσκι, Ερέρα, Καρολίνα, Μέγερς, Κβρζιτς (72’ Χρέλια), Σκόρουπ, Γκράχοβατς, Βούκοβιτς (89’ Κάβιτς), Σάβιτς, Κουλάσιν, Λούκιτς (89’ Χάσουκιτς).