Αθλητισμός

Ολοκληρώθηκε το κάζο για την ΑΕΚ: Εκτός Ευρώπης από την άσημη Νόα

Ολοκληρώθηκε το κάζο για την ΑΕΚ: Εκτός Ευρώπης από την άσημη Νόα
Κάζο για την ΑΕΚ που δεν κατάφερε να φτάσει σε σκορ πρόκρισης στην OPAP Arena απέναντι στην άσημη Νόα και έτσι έμεινε εκτός Ευρώπης.

Το γκολ του Τσούμπερ στο 92 δεν ήταν αρκετό για την ΑΕΚ και έτσι η ΑΕΚ δεν θα έχει φέτος ευρωπαϊκή συνέχεια.

Η ΑΕΚ έμεινε στο 1-0 στη ρεβάνς με τη Νόα και γνώρισε έναν καταστροφικό αποκλεισμό από την Ευρώπη αυγουστιάτικα. Χάνοντας πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος και χωρίς να έχει καθαρές ιδέες στο παιχνίδι της, η Ένωση είδε την αποτυχία να συντελείται με τον πλέον οδυνηρό τρόπο στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι κιτρινόμαυροι σκόραραν στο 92' με τον Τσούμπερ, αλλά ήταν πλέον αργά. Αποδοκιμασίες στο φινάλε από την κιτρινόμαυρη εξέδρα.

Η ΑΕΚ σφυροκοπούσε αλλά το γκολ δεν έμπαινε

Η ΑΕΚ μπήκε με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ, αλλά στο 3' έπειτα από λάθος του Μιλίκοβιτς ο Τσούμπερ δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί με τον Τσαντσάρεβιτς να τον νικάει στο τετ-α-τετ, ενώ ο γκολκίπερ της Νόα είχε απάντηση και στο αμέσως επόμενο λεπτό όταν ο Μάνταλος σέντραρε και ο Ρότα ίσα που βρήκε την μπάλα με το κεφάλι.

Οι Αρμένιοι χτύπησαν τα πρώτα καμπανάκια στην άμυνα της ΑΕΚ στο 20' όταν ο Γκρεγκόριο από πλάγια θέση είδε τον Στρακόσα να του λέει «όχι» ενώ αμέσως μετά ο Πορτογάλος επιθετικός έπειτα από λάθος του Κάλενς βγήκε απέναντι από τον Στρακόσα αλλά ο Περουβιανός στόπερ το διόρθωσε την τελευταία στιγμή με καθοριστικό τάκλιν.

Η Ένωση έπρεπε να βρει καλύτερη συνοχή στις γραμμές της και πιο σωστές αποφάσεις στις τελικές ενέργειες. Στο 28' ο Ελίασον δοκίμασε μια επικίνδυνη σέντρα σουτ, με τον Τσαντσάρεβιτς να αποκρούει ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Πήλιος γέμισε, αλλά ο γκολκίπερ της Νόα ήταν σε ετοιμότητα και στην κεφαλιά του Κάλενς. Η πίεση της ΑΕΚ συνεχιζόταν, με τον Ρότα στο 34' να πιάνει ένα καλοζυγισμένο σουτ, την μπάλα να αλλοιώνεται στα σώματα και να βρίσκει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι κιτρινόμαυροι έπρεπε να βρουν γκολ για να τους λυθούν τα πόδια και να φύγει και το άγχος που υπήρχε. Αυτό δεν ήρθε ούτε στο 37' όταν σε γύρισμα του Τσούμπερ η κεφαλιά του Μάνταλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ούτε και στο πλασέ του Ελίασον στο 43' που πέρασε δίπλα από το κάθετο, αλλά ούτε και στο κοντινό σουτ του Λιούμπισιτς στο 44' με τον Σάντος να βάζει σωτήρια προβολή!