Αθλητισμός

Εμπαπέ: Αναφορά στην UEFA για μη καταβολή δεδουλευμένων από την Παρί Σεν Ζερμέν

Εμπαπέ: Αναφορά στην UEFA για μη καταβολή δεδουλευμένων από την Παρί Σεν Ζερμέν Φωτογραφία: EPA/ CLEMENS BILAN
Η Παρί Σεν Ζερμέν σύμφωνα με τον Εμπαπέ του χρωστά 55 εκατ. ευρώ.

Μετά από επτά χρόνια που μεσουρανούσε την Παρί Σεν Ζερμέν και σχεδόν δύο μήνες μετά τη λήξη του συμβολαίου του και τη μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Κιλιάν Εμπαπέ κινείται νομικά κατά της πρώην ομάδας του ζητώντας απλήρωτους μισθούς.

Ο Κιλιάν Εμπαπέ όπως αναφέρει η Le Monde έφτασε στην UEFA διεκδικώντας μισθούς ύψους 55 εκατ. ευρώ που φέρεται να του χρωστά η Παρί. Ο Γάλλος άσος διεκδικεί τα δεδουλευμένα του από την Παρί και το βασικό της μέτοχο, την Qatar Sports Investments.

Το ποσό αυτό που ισχυρίζεται ότι του χρωστούν περιλαμβάνει το τελικό τρίτο και τελευταίο μέρος από το μπόνους των 36 εκατ. ευρώ που υποτίθεται ότι θα είχε πάρει τον περασμένο Φεβρουάριο, τους μισθούς των τελευταίων τριών μηνών από την Παρί βάσει του συμβολαίου του – έχει απλήρωτους μισθούς δηλαδή για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο - αλλά ένα επιπλέον «ηθικό μπόνους» για τους μήνες αυτούς.

Οι δικηγόροι του έστειλαν στην Παρί σεν Ζερμέν επίσημη ειδοποίηση στα μέσα Ιουνίου και καθώς η διοίκηση δεν ανταποκρίθηκε, ο Γάλλος άσος αποφάσισε να προχωρήσει περεταίρω. Πράγματι, σύμφωνα με την Le Monde, ο Εμπαπέ έκανε αναφορά στην νομική επιτροπή της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και στην UEFA.

Στις 8 Αυγούστου, ο Εμπαπέ έκανε την πρώτη του αναφορά στην αρμόδια νομική επιτροπή της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία έχει την αρμοδιότητα να εκδώσει απαγόρευση για την μεταγραφή οποιουδήποτε νέου ποδοσφαιριστή στην Παρί Σεν Ζερμέν μέχρι να τακτοποιηθεί η κατάσταση. Επιπλέον, στις 13 Αυγούστου η νομική ομάδα του Εμπαπέ έστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία ζητώντας να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της UEFA για τα γεγονότα.

Αυτή η επιτροπή είναι υπεύθυνη για τη χορήγηση της άδειας σε συλλόγους που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως το Champions League. Ως εκ τούτου, εάν διαπιστωθούν παρατυπίες, η επιτροπή θα έχει την εξουσία να ακυρώσει την άδεια ενός συλλόγου από τη συμμετοχή στη διοργάνωση.

NETWORK