Πολιτική

Ο Χρυσοχοϊδης ζητά αυξήσεις μισθών στους αστυνομικούς

Ο Χρυσοχοϊδης ζητά αυξήσεις μισθών στους αστυνομικούς Φωτογραφία: Dimitris Kapantais / SOOC
«Θα ακολουθήσουν και άλλες ενισχύσεις του εισοδήματος των αστυνομικών», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αυξήσεις στους μισθούς των αστυνομικών ζητά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον απόηχο των πρωθυπουργικών ανακοινώσεων στη ΔΕΘ, που εξόργισαν τους ένστολους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε στη σημασία στήριξης των αστυνομικών και συνοριοφυλάκων, ζητώντας την αύξηση των μισθών τους: «Αίτημά μου είναι να αυξηθούν οι μισθοί των αστυνομικών», επισημαίνοντας πως «αξίζουν οι αστυνομικοί μας να τους στηρίξουμε».

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως θα ακολουθήσουν επιπλέον ενισχύσεις: «Θα ακολουθήσουν και άλλες ενισχύσεις του εισοδήματος των αστυνομικών».

Τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης προς τα σώματα ασφαλείας, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να τους στηρίζει έμπρακτα, τόσο οικονομικά όσο και επιχειρησιακά.

Αυξήσεις... 22 ευρώ τον μήνα

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στη ΔΕΘ αύξηση στις αποζημιώσεις νυχτερινής υπηρεσίας των ενστόλων (Αστυνομία, Πυροσβεστικό Σώμα, Λιμενικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις) κατά 20%.

Κατά την εξειδίκευση των μέτρων, τονίστηκε ότι η αυξημένη αποζημίωση για νυχτερινή εργασία θα ανέλθει στα 3,33 ευρώ ανά ώρα από 2,77 σήμερα, από 1 Ιανουαρίου 2025. Οι ανακοινώσεις δηλαδή, αφορούσαν μία αύξηση 22 ευρώ καθαρά μηνιαίως, κάτι που προκάλεσε την οργή της ΠΟΑΣΥ.

«Αναρωτιόμαστε, ποιος νοσηρός νους έπεισε τον πρωθυπουργό να προβεί σε τέτοια ακατανόητη εξαγγελία (!) περί αυξήσεως κατά 20% της αποζημίωσης της νυχτερινής εργασίας που μεταφράζεται περίπου σε 0,55 ευρώ (μεικτά!) την ώρα; Ακόμη δε περισσότερο, ποιος εφηύρε την αιτιολόγηση του ευτελούς αυτού ποσού, την επομένη ημέρα, ως "συμβολική κίνηση", δήθεν λόγω δημοσιονομικής στενότητας; Γιατί αν είναι έτσι, κρατήστε το για να μη σας επιβαρύνουμε το δημοσιονομικό χώρο…», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

 

 

NETWORK