Αθλητισμός

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Μίλησα 7,5 ετών, δέχθηκα bullying, ακόμα και ξυλοδαρμούς (Βίντεο)

Αλεξάνδρα Σταματοπούλου: Μίλησα 7,5 ετών, δέχθηκα bullying, ακόμα και ξυλοδαρμούς (Βίντεο) Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
«Δεν είπα ποτέ “γιατί σε εμένα”. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο», δήλωσε η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μίλησε για τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που βίωσε στους Παραολυμπιακούς αγώνες, στους οποίους κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, αλλά και για τα δύσκολα παιδικά χρόνια της.

«Μέχρι να φτάσω ήταν Γολγοθάς κι όταν έφτασα λέω “έγινε το όνειρό μου πραγματικότητα;”», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον» της ΕΡΤ η «χρυσή» Παραολυμπιονίκης των 50 μ. ύπτιο S4.

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου γεννήθηκε στη Ρουμανία και όταν ήταν 5 ετών ήρθε στην Ελλάδα. «Δεν μιλούσα καμία γλώσσα, δεν ξέρω, δεν ήθελα να μιλήσω. Ούτε τη μητρική μου γλώσσα, δεν μπορούσα. Άργησα να μιλήσω, 7,5 ετών. Ένα παιδί που το βλέπουν να μη μιλάει είναι ο εύκολος στόχος για να δεχθεί bullying, κοροϊδία», είπε αρχικά.

«Στο γυμνάσιο έφτασε στο peak, να υπάρχουν ξυλοδαρμοί. Όταν έγινε αυτό με την υγεία μου λέω “τι άλλο να γίνει; έλα να με δείρεις, και;”», δήλωσε ακόμα η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου που στα 14 της διαγνώστηκε με σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου.

Παρά τα όσα έχει αντιμετωπίσει στη ζωή της, «δεν είπα ποτέ γιατί σε εμένα. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Είναι πώς το αντιμετωπίζουμε εμείς και πώς το μετατρέπουμε σε κάτι άλλο», δήλωσε.

«Ένιωθα αφόρητο πόνο στη σκυτάλη, έλεγα κάποιος να με σώσει»

Η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μίλησε και για τον αφόρητο πόνο που ένιωσε κατά τη διάρκεια της σκυταλοδρομίας στην οποία συμμετείχε στους Παραολυμπιακούς αγώνες 2024.

«Στη σκυτάλη εκεί όπου πήγαιναν όλα καλά μάγκωσαν τα πάντα, πόναγα, δεν μπορούσα να κουνήσω τίποτα. Έλεγα απλά να μπει ένας άνθρωπος με να με σώσει. Υπήρχε ένας φόρος αφόρητος», περιέγραψε.

Αναφέρθηκε όμως και στο πώς η συναθλήτριά της Δώρα Ποιμενίδου της έδωσε κουράγιο πριν από τον τελικό.

«Την προηγούμενη ημέρα έπαθα πανικό, έτρεμα, έλεγα μήπως είμαι πολύ μακριά από τον στόχο μου. Η Δώρα και μου είπε “ήρθες για έναν στόχο, κάν’το και μου έδωσε το δικό της γούρι. Αυτή η κίνηση μου έδωσε πολύ δύναμη», δήλωσε.