Πολιτική

Στο Μαξίμου η ομάδα των Παραολυμπιακών αγώνων 2024, συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Στο Μαξίμου η ομάδα των Παραολυμπιακών αγώνων 2024, συνάντηση με τον Μητσοτάκη Φωτογραφία: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Το «ευχαριστώ» του πρωθυπουργού στα μέλη της ομάδας των Παραολυμπιακών αγώνων 2024.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τα μέλη της ελληνικής ομάδας των Παραολυμπιακών αγώνων 2024, που επέστρεψε από το Παρίσι με 13 μετάλλια.

«Πραγματικά είναι πολύ συγκινητική η παρουσία σας σήμερα εδώ. Θέλω να σας ευχαριστήσω που κάνατε τον κόπο να έρθετε να σας πούμε από κοντά ένα πολύ μεγάλο “ευχαριστώ” για όλα όσα κάνετε όχι μόνο στους αγώνες, που κάνετε κάθε μέρα», είπε ο πρωθυπουργός στους αθλητές και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή τη φορά πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας παρακολούθησε και χάρηκε αυτούς τους Παραολυμπιακούς αγώνες.

mitsotakis6_1_7744d.jpg

mitsotakis5_78bdf.jpg

«Το σημαντικό δεν είναι μόνο να σας πούμε “ευχαριστώ” γι’ αυτά τα οποία κάνατε, είναι να δούμε και τι μπορούμε να κάνουμε από εδώ και στο εξής. Όπως ξέρετε, για πρώτη φορά η χώρα απέκτησε μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη στρατηγική συνολικά για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία από το 2020, με τις προφανείς εκφάνσεις της και στον αθλητισμό», επεσήμανε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

mitsotakis4_4ef0e.jpg

mitsotakis3_ba901.jpg

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Παραολυμπιονίκες έθεσαν το ζήτημα των διορισμών των διακεκριμένων αθλητών, που ισχύει ως δικαίωμα, αλλά υπάρχει πολυετής καθυστέρηση. Το ζήτημα αφορά όσους κατοχύρωσαν το δικαίωμα με τις διακρίσεις τους το 2012. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε το πρόβλημα και δεσμεύτηκε να λυθεί άμεσα.

mitsotakis2_bf3ea.jpg

mitsotakis1_c8c35.jpg

Φωτογραφίες: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού/ EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ