Αθλητισμός

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Νο 4 της λίστας Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NBA

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο Νο 4 της λίστας Forbes με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του NBA Φωτογραφία: EUROKINISSI
Μόλις στα 29 του χρόνια ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πλησιάζει την κορυφή.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον Δεκέμβριο του 2020 υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο ύψους 228 εκατ. δολ. με τους Milwakee Bucks. Τον Οκτώβριο επέκτεινε τo συμβόλαιό του για τρία ακόμα χρόνια.

Και κάπως έτσι στα 29 του χρόνια με 93,8 εκατ. δολάρια έγινε το Νο4 με τους πιο ακριβοπληρωμένος παίκτες του NBA σύμφωνα με τη λίστα του Forbes.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τον περασμένο Ιανουάριο ανακοίνωσε την έναρξη της εταιρείας παραγωγής του με τίτλο «Improbable Media» και ακολούθησε τον επόμενο μήνα η σειρά ντοκιμαντέρ της Amazon Prime «Giannis: The Marvelous Journey». Στα επόμενα σχέδιά του είναι και μία ταινία σε ύφος «Ocean’s 11»που θα γυριστεί στην Ελλάδα, όπως αναφέρει το Forbes.

Ωστόσο στην κορυφή της λίστας Forbes βρίσκεται επάξια με 128,7 εκατ. δολάρια ο 39χρονος LeBron James. Μετά την υπογραφή του ξανά με τους Lakers για τα επόμενα δύο χρόνια, μία συμφωνία ύψους 104 εκατ. δολ. τον περασμένο Ιούλιο, ο Le Bron James γράφει ιστορία καθώς θα είναι ο πρώτος πατέρας που θα παίξει δίπλα στον γιο του, τον Bronny James. Ο Le Bron James έγινε ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης του NBA, που έγινε δισεκατομμυριούχος το 2022,

Στη θέση Νο. 2 με 105,8 εκατ. δολάρια ακολουθεί ο Stephen Curry στα 36 του χρόνια ενώ μία θέση πιο κάτω στο Νο. 3 βρίσκεται με 99,9 εκατ δολάρια ο επίσης 36χρονος Kevin Durant. Ακολουθεί ο Γιάννης Ατετοκούνμπο μόλις στα 29 του χρόνια και η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με τα 64,8 εκατ. δολάρια του 34χρονου Damian Lillard.

Στην 6η θέση βρίσκεται ο 30χρονος Joel Embiid, με 61,4 εκατ. δολάρια, στην 7η ο Jimmy Butler, στα 35 του χρόνια με 58,8 εκατ. δολάρια και στην 8η θέση με 58,2 εκατ. δολάρια ο 27χρονος Devin Booker.

Τη δεκάδα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες οτυ NBA ολοκληρώνουν ο 25χρονος Luka Doncic και ο 31χρονος Bradley Beal, με 58 εκατ. δολάρια και 57,7 εκατ. δολάρια αντίστοιχα.