Auto - Moto

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Εκπλήξεις, ανακατατάξεις και η σφοδρή «προσγείωση» του Fourmaux

EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2024: Εκπλήξεις, ανακατατάξεις και η σφοδρή «προσγείωση» του Fourmaux Φωτογραφία: acropolisrally
Με εκπλήξεις και προβλήματα για μερικούς οδηγούς ξεκίνησε το 71ο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Ο Sebastien Ogier αντιμετώπισε τεχνικό πρόβλημα, το οποίο του στοίχισε σε χρόνο ενώ ο Ott Tanak το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και σήμερα τέθηκε επικεφαλής της γενικής κατάταξης στο Ράλλυ Ακρόπολις 2024.

Ο Sebastien Ogier βρίσκεται 5 δλ. πίσω από τον Εσθονό οδηγό ενώ ο Dani Sordo παραμένει τρίτος με πρόβλημα στο υβριδικό σύστημα. Ο Thierry Neuville έχει πέσει στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης κατά το πέρασμα στην ειδική διαδρομή 2 – Δάφνη 1 με μήκος 21,67 χλμ. Νωρίτερα στην ειδική διαδρομή 4, Άνω Παύλιανη 2 με μήκος 22,47 χλμ. ο Sebastien Ogier πέτυχε ακόμα έναν καλύτερο χρόνο και παρέμεινε επικεφαλής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με 11,7 δλ. διαφοράς από τον δεύτερο, Ott Tanak.

EKO_AcropolisRally2024-2_c74b4.jpg

O Adrien Fourmaux σταμάτησε στο πέρασμά του από την ειδική διαδρομή για να επισκευάσει το αυτοκίνητό του έπειτα από σφοδρή «προσγείωση». Στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται πλέον ο Dani Sordo, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα με το υβριδικό σύστημα.

rallyakropolis1_cf764.jpg

Ο Sebastien Ogier σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή Ταρζάν νωρίτερα στο Ράλλυ Ακρόπολις ενώ τον δεύτερο καλύτερο χρόνο πέτυχε ο Adrien Formaux που έφτασε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, 5,9 δλ. πίσω από τον Ogier. Ακολούθησαν οι Ott Tanak και ο Dani Sordo, ενώ ο Takamoto Katsuta έχασε έναν τροχό και σταμάτησε στην ειδική διαδρομή 3 – Ταρζάν 1 με μήκος 23,37 χλμ.

rallyakropolis2_c739e.jpg

Τέλος στην ειδική Διαδρομή 2, στη Δάφνη 1 (Μήκος: 21,67 χλμ) ο Takamoto Katsuta σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης, πίσω από τον Ott Tanak. Τρίτος είναι πλέον ο Sebastien Ogier, με διαφορά ενός δευτερολέπτου από τον Adrien Formaux. Ο Elfyn Evans έχασε αρκετό χρόνο εξαιτίας μηχανικού προβλήματος.

rallyacropolis5_9dcae.jpg

rallyacropoli4_e9977.jpg