Επιχειρήσεις

Ολυμπία Οδός: Χιλιομετρική χρέωση στις μετακινήσεις, κίνητρα για τους οδηγούς

Ολυμπία Οδός: Χιλιομετρική χρέωση στις μετακινήσεις, κίνητρα για τους οδηγούς
Νέα κουλτούρα στις μετακινήσεις, με γεναιόδωρα κίνητρα για τους οδηγούς και ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα δημιουργεί η Ολυμπία Οδός. Η υιοθέτηση του συστήματος Χιλιομετρικών Χρεώσεων HYBRID, που έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, συμβάλλει μεταξύ άλλων και στη μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων.

Ο αυτοκινητόδρομος με μήκος 202 χλμ. ενώνει Στερεά Ελλάδα με Πελοπόννησο και καθημερινά μετρά περισσότερες από 111.000 διελεύσεις.

Το σύστημα Χιλιομετρικής χρέωσης HYBRID έχει τεθεί σε λειτουργία ήδη από τα τέλη του 2020, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις στους κατόχους ΟΛΥΜΠΙΑ PASS Hybrid με βάση τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει. Το νέο, καινοτόμο τεχνολογικό σύστημα υπολογίζει τα χιλιόμετρα που διανύει το όχημα και επιστρέφει αυτόματα τη διαφορά στο λογαριασμό του κατόχου ΟΛΥΜΠΙΑ PASS Hybrid, ελαχιστοποιώντας τον χρόνο αναμονής στους σταθμούς διοδίων.

POS σε όλες τις λωρίδες Αυτόματων Μηχανημάτων Πληρωμής

Η βιώσιμη κινητικότητα, ωστόσο, δεν σταματά με το HYBRID. Η Ολυμπία Οδός, αξιοποιώντας τον χώρο στάθμευσης στην περιοχή της Κακιάς Σκάλας (50,8χλμ. στην κατεύθυνση προς Αθήνα) έχει αναπτύξει πιλοτικά ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, το “Water from the air” παρέχοντας στους ταξιδιώτες καθαρό, φρέσκο, πόσιμο νερό, το οποίο συλλέγεται από την υγρασία του αέρα. Χάρη σε αυτό, μπορούμε να μειώσουμε κατά 11.000 τα πλαστικά μπουκάλια νερού που καταλήγουν στα σκουπίδια, ετησίως. Στο πλαίσιο των πολιτικών βιώσιμης κινητικότητας της εταιρίας, η Ολυμπία Οδός έγινε ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που ολοκλήρωσε την εγκατάσταση μηχανημάτων πληρωμής με κάρτα (POS) σε όλες τις λωρίδες Αυτόματων Μηχανημάτων Πληρωμής, συμβάλλοντας σε μια πιο απολαυστική και άνετη εμπειρία διαδρομής.
Μέσα από την μείωση των ρύπων, τη δημιουργία μιας νέας τάσης για την οδηγική κουλτούρα αλλά και την ανάπτυξη πιλοτικών προγραμμάτων ανανεώσιμης ενέργειας, η Ολυμπία Οδός φέρνει το Μέλλον στο Σήμερα και επικυρώνει τη θέση της ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης.

Bιώσιμες και ασφαλείς διαδρομές αυτό το καλοκαίρι
H βιώσιμη κινητικότητα βασίζεται σε πέντε διακριτούς άξονες: Οδική Ασφάλεια, Εμπειρία Ταξιδιού, Ανθρώπινο Δυναμικό, Κοινωνία και Περιβάλλον, πραγματοποιώντας το όραμά της μέσα από δράσεις ειδικά σχεδιασμένες για κάθε έναν από αυτούς.
Με αιχμή του δόρατός της τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η Ολυμπία Οδός διαμόρφωσε ένα πολυεπίπεδο πλάνο βιώσιμης κινητικότητας.

Η Ολυμπία Οδός και οι δράσεις για το περιβάλλον

Η Ολυμπία Οδός είναι μία «έξυπνη» υποδομή που λαμβάνει υπόψη της τις ανάγκες των ανθρώπων, του περιβάλλοντος και της οικονομίας με σημαντικές δράσεις:
Κατασκευή του πρώτου πρατηρίου Φυσικού Αερίου Κίνησης στη Δυτ. Ελλάδα, στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών Ψαθόπυργου. Μια επένδυση ύψους 500.000€. Οι ΣΕΑ Ψαθόπυργου είναι επίσης τα μοναδικά σημεία στη χώρα, όπου προσφέρονται όλοι οι τύποι διαθέσιμων καυσίμων.
Προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από 100% ανανεώσιμες πηγές για το σύνολο των ενεργειακών αναγκών του αυτοκινητόδρομου.
Διαρκή βελτιστοποίηση του φωτισμού σε σήραγγες και lane cover. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απέφερε μείωση ενέργειας που φτάνει στο 70% σε σχέση με την προηγούμενη κατανάλωση.

Δείτε εδώ ολόκληρη την Έκθεση Αειφόρου Ανάπτυξης της Ολυμπίας Οδού.

NETWORK