Επιχειρήσεις

ΟΠΑΠ: Επιτυχημένη εκκίνηση για το 2024 με δυναμικές επιδόσεις σε online και retail κανάλια

ΟΠΑΠ: Επιτυχημένη εκκίνηση για το 2024 με δυναμικές επιδόσεις σε online και retail κανάλια
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas, επεσήμανε ότι η εταιρεία παρέμεινε εστιασμένη στη βελτίωση των προτάσεών της προς τους πελάτες και την προώθηση καινοτομιών.

Με εντυπωσιακές επιδόσεις και οργανική ανάπτυξη ξεκίνησε το ΟΠΑΠ το οικονομικό έτος 2024, όπως αποκάλυψε η διοίκηση της εταιρείας κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου. Το online κανάλι κατέγραψε εντυπωσιακή δραστηριότητα, ενώ το retail κανάλι ενίσχυσε περαιτέρω τη θέση του στην αγορά.

Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) αυξήθηκαν κατά 4,2% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τα €549,7 εκατομμύρια, ενώ τα καθαρά κέρδη τριμήνου έφτασαν τα €113,3 εκατομμύρια, με τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνονται στα €190,3 εκατομμύρια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Jan Karas, επεσήμανε ότι η εταιρεία παρέμεινε εστιασμένη στη βελτίωση των προτάσεών της προς τους πελάτες και την προώθηση καινοτομιών. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα για τις online και retail δραστηριότητες, οι οποίες επέδειξαν ισχυρή ανθεκτικότητα.

Κεντρικό σημείο προσοχής αποτέλεσε το Eurojackpot, το οποίο κατέγραψε ενθαρρυντικά αποτελέσματα, ενισχύοντας το γενικότερο χαρτοφυλάκιο παιχνιδιών του ΟΠΑΠ. Επιπλέον, πρωτοβουλίες για την αναζωογόνηση παραδοσιακών παιχνιδιών και την αναβάθμιση της εμπειρίας των πελατών στα καταστήματα προωθήθηκαν ενεργά.

Στον τομέα του online καναλιού, η iLottery πλατφόρμα Opaponline.gr εμφάνισε αξιοσημείωτη ανάπτυξη, ενώ τα παιχνίδια online casino ενίσχυσαν σημαντικά τις επιδόσεις τους. Επιπλέον, νέα προγράμματα loyalty εισήχθησαν, συμβάλλοντας στην αλληλεπίδραση με τους πελάτες και την αύξηση της παικτικής δραστηριότητας.

Συνολικά, ο ΟΠΑΠ διατηρεί την πορεία ανάπτυξής του τόσο στο online όσο και στο retail τομέα, ενισχύοντας τη θέση του στην αγορά και προωθώντας την καινοτομία και την αναβάθμιση της εμπειρίας των παικτών.