Επιχειρήσεις

Αυξήσεις «σοκ» μέσα σε έναν χρόνο από την SHEIN

Αυξήσεις «σοκ» μέσα σε έναν χρόνο από την SHEIN
Πρωταθλήτρια στις ανατιμήσεις η SHEIN: Πού έχει αυξήσει τις τιμές της έως και 38% σε σχέση με το περασμένο έτος

Ο κινεζικός κολοσσός του fast fashion SHEIN πιστεύεται ότι έχει αυξήσει τις τιμές του σε ορισμένα βασικά προϊόντα ενόψει της επικείμενης εισαγωγής της στο Χρημαστιστήριο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών Edited - τα οποία επικαλείται το Reuters - ορισμένες από τις τιμές του SHEIN έχουν αυξηθεί έως και πάνω από το ένα τρίτο του αρχικού τους κόστους, ξεπερνώντας παρόμοιες ανατιμήσεις ανταγωνιστών του, όπως εκείνες του Zara.

Συγκρίνοντας τις τιμές την 1η Ιουνίου με εκείνες ενός έτους νωρίτερα, η Edited ανέφερε ότι στις ΗΠΑ η εταιρεία είχε αυξήσει τη μέση τιμή των φορεμάτων κατά 28% - με τη μέση τιμή τους να ξεπερνάει οριακά τα 28 δολάρια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάλι, η ποσοστιαία αυτή αύξηση ανήλθε σε 15%, με τα φορέματα να κοστίζουν πλέον κατά μέσο όρο 24 λίρες. Σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία, η αύξηση ήταν της τάξης του 36% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Πέρα από το γεγονός πως η SHEIN επιχείρησε να εξισώσει τις τιμές της με εκείνες των εμπορικών σημάτων τρίτων που προστέθηκαν πρόσφατα στην πλατφόρμα, η κίνηση αυτή έρχεται λίγο πριν από την προγραμματισμένη εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο.

Πηγή: Fashion United