Επιχειρήσεις

Πώς κατάφερε η Παπαστράτος να αποτελεί την εταιρεία στην οποία όλοι θέλουν να εργαστούν;

Πώς κατάφερε η Παπαστράτος να αποτελεί την εταιρεία στην οποία όλοι θέλουν να εργαστούν;
Η εταιρεία που άλλαξε μια για πάντα το εργασιακό περιβάλλον, αναδείχθηκε ως ο πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα για 4η συνεχή χρονιά.

Μπορεί να φανταστεί κανείς, πώς είναι να εργάζεται σε μια εταιρεία, που δίνει πραγματικά προτεραιότητα στην ευημερία των ανθρώπων της και ενθαρρύνει την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη;

Την απάντηση έρχεται να δώσει η Παπαστράτος, που κατέκτησε για 4η συνεχή χρονιά τον τίτλο του Πιο Ελκυστικού Εργοδότη στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα Employer Brand της Randstad για το 2024.

Η Randstad, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού στον κόσμο, πραγματοποιεί ετησίως την έρευνα Employer Brand, αξιολογώντας τις εταιρείες βάσει της ελκυστικότητάς τους ως εργοδότες. Η διάκριση της Παπαστράτος, που βρέθηκε για ακόμη μια φορά στην πρώτη θέση ανάμεσα στις 150 μεγαλύτερες εταιρείες σε αριθμό προσωπικού στη χώρα, αποτελεί επιστέγασμα των θετικών εμπειριών των εργαζομένων, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού και δυναμικού περιβάλλοντος εργασίας.

Η αναγνώριση αυτή αποτελεί ειδικότερα, μια σημαντική επιβεβαίωση των προσπαθειών της εταιρείας να δημιουργήσει ένα ιδανικό εργασιακό περιβάλλον που προάγει την καινοτομία, την επαγγελματική ανάπτυξη και την ευημερία των εργαζομένων της, καθώς και των υποψηφίων που επιθυμούν να εργαστούν σε αυτή. Αυτό στην ουσία μεταφράζεται σε συνεχή επένδυση στην εξέλιξη των ικανοτήτων των εργαζομένων της, την κουλτούρα ισότητας και συμπερίληψης που διαμορφώνει η εταιρεία και ενδυναμώνει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικών παροχών που προσφέρει.

Διαρκής επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό

Στην Παπαστράτος, η στρατηγική ανθρώπινου δυναμικού επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και ευημερία των εργαζομένων. Η εταιρεία προσφέρει μια σειρά από προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης που επιτρέπουν στους εργαζόμενους να αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και να προοδεύουν επαγγελματικά. Συγκεκριμένα, μόνο το 2023 η εταιρεία επένδυσε περισσότερα από 750.000 ευρώ για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ενώ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100.000 ώρες εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού, σε νέες τεχνολογίες και σύγχρονα συστήματα.

Παράλληλα, η ευελιξία και η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής αποτελούν θεμελιώδεις αρχές της εταιρείας. Επομένως, παρέχει επιπλέον γονική άδεια σε όλους τους εργαζόμενους ανεξαρτήτως φύλου, που αποκτούν παιδιά - προφανώς και με υιοθεσία - με την εταιρεία να χορηγεί συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον. Σημαντική είναι και η παροχή προγραμμάτων ευεξίας στο πλαίσιο της μέριμνας και της ενημέρωσης για την ψυχική υγεία.

Προαγωγή της ισότητας με συνέπεια και συνέχεια

Η Παπαστράτος δεν ξεχωρίζει μόνο για τα ανταγωνιστικά πακέτα αμοιβών και παροχών που προσφέρει, αλλά και για την κουλτούρα της εταιρείας που βασίζεται στις αξίες της ακεραιότητας, της καινοτομίας και της δέσμευσης για αριστεία. Η διαρκής επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό και η υιοθέτηση των καλύτερων πρακτικών διαχείρισής του έχουν συμβάλει καθοριστικά στην επίτευξη αυτής της διάκρισης.

Η Παπαστράτος θέτει ως κορυφαία προτεραιότητα την προώθηση πολιτικών ισότητας και ένταξης για τους εργαζομένους της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το 2018 η εταιρεία έλαβε την πιστοποίηση Equal Salary, καθιστώντας την πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει λάβει αυτήν την αναγνώριση, η οποία αφορά την ισότητα στις αμοιβές ανεξάρτητα από το φύλο. Ταυτόχρονα, η εταιρεία αποτελεί μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας ήδη από το 2020, ούσα ένα από τα πρώτα μέλη αυτής της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που στόχο έχει την προαγωγή της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις.

Ο άνθρωπος στο επίκεντρο

Οι εργαζόμενοι της Παπαστράτος αποτελούν τον πυρήνα της επιτυχίας της εταιρείας. Η διάκριση της ως ο πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα για 4η συνεχή χρονιά είναι ένα σημαντικό επίτευγμα που ενισχύει τη θέση της Παπαστράτος ως κορυφαίου εργοδότη στην Ελλάδα και θέτει τα θεμέλια για περαιτέρω ανάπτυξη και καινοτομία στο μέλλον.

_DSC1788_1_0c345.jpg

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Γιώργος Μαργώνης.

«Η διάκριση αυτή, για 4η συνεχή χρονιά, δεν αποτελεί απλώς ένα βραβείο, αλλά επιβεβαιώνει την αφοσίωσή μας στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που αγκαλιάζει και ωφελεί όλους», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Γιώργος Μαργώνης. Και πρόσθεσε ότι: «Σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν γύρω μας με ταχύτατους ρυθμούς, γνωρίζουμε ότι η σταθερή δύναμή μας πηγάζει από τους ανθρώπους μας. Η πολύτιμη προσφορά, η επιμονή και η θέλησή τους αποτελούν τον κινητήριο μοχλό στο συναρπαστικό ταξίδι ανάπτυξης που μοιραζόμαστε. Γι' αυτό, επενδύουμε με αφοσίωση στην υποστήριξη, την εξέλιξη και την πρόοδο των ανθρώπων μας. Πιστεύουμε στις δυνατότητές τους και στηρίζουμε την ανάπτυξη των γνώσεων και δεξιοτήτων τους, που οδηγούν την εταιρεία μας στο αύριο. Η δέσμευσή μας παραμένει ακλόνητη: Να θέτουμε στο επίκεντρο κάθε πρωτοβουλίας μας τους ανθρώπους μας. Γιατί η Παπαστράτος είναι οι άνθρωποί της».

papastratos_2_7b809.jpg

Η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International, κα Μαρία Πατακιούτη.

Με αφορμή τη νέα διάκριση από τη Randstad, η κα Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της Philip Morris International, δήλωσε ότι: «Η νέα, 4η κατά σειρά, πιστοποίηση της εταιρείας μας ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα μάς γεμίζει με αίσθημα τιμής και ευθύνης, ώστε να συνεχίσουμε να πορευόμαστε προς το καλύτερο. Το βασικό στοιχείο που κάνει την Παπαστράτος να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια είναι ότι έχει μάθει να δίνει έμφαση και προτεραιότητα στις ανάγκες των ανθρώπων της, όπως αυτές εκφράζονται μέσα από έρευνες ικανοποίησης και αξιολόγησης, focus groups και γενικότερα αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο δίαυλο και μέσο επικοινωνίας. Παράλληλα, επενδύουμε στην κατάρτιση των εργαζομένων μας μέσα από στοχευμένα προσωπικά προγράμματα ανάπτυξης, θέτοντας ταυτόχρονα στο επίκεντρο των ενεργειών μας τη δικαιοσύνη και την επιβράβευση. Ως επιστέγασμα όλων αυτών είμαστε ένας οργανισμός που πάνω από όλα αναπτύσσει τα στελέχη της και εκκολάπτει τους ηγέτες του αύριο».

Αναφερόμενη στη διάκριση της Παπαστράτος, η κα Leigh Ostergard, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Randstad Ελλάδος, σημείωσε, «Με μεγάλη χαρά, εκ μέρους όλης της ομάδας της Randstad, συγχαίρω την εταιρεία Παπαστράτος για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην έρευνα Randstad Employer Brand. Η υψηλή αυτή διάκριση, για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναδεικνύει την προσήλωσή της στην ανάπτυξη μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας και τη δημιουργία ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος. Παρατηρούμε με χαρά τις ελληνικές εταιρείες να επιτυγχάνουν διακρίσεις σε έναν τόσο σημαντικό τομέα, όπως το employer branding, ειδικά σε ένα περιβάλλον που είναι τόσο εύθραυστο και ανταγωνιστικό. Η ισχυρή εικόνα ενός εργοδότη αποτελεί ανεκτίμητο πλεονέκτημα, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην ικανότητα των εταιρειών να προσελκύουν και να διατηρούν κορυφαία ταλέντα. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα της Παπαστράτος για την εξαιρετική αυτή επιτυχία, η οποία υπογραμμίζει τη σταθερή πορεία της εταιρείας προς την αριστεία».

Η εταιρεία επενδύει διαχρονικά στους ανθρώπους της, διατηρώντας ανοιχτή τη δέσμευσή της για συνεχή βελτίωση και υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού. Η αναγνώριση από την Randstad αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο και έναν καθρέφτη της αφοσίωσης της στην καλλιέργεια ενός δυναμικού και υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Η Παπαστράτος συνεχίζει να γράφει το μέλλον με επίκεντρο τους ανθρώπους της, εμπνέοντας και υποστηρίζοντας κάθε εργαζόμενο να αναδείξει το καλύτερο του εαυτού του.