Επιχειρήσεις

Ολοκληρώθηκε η θητεία του Μιχάλη Τσαμάζ στον ΟΤΕ - Ο απολογισμός 14 ετών

Ολοκληρώθηκε η θητεία του Μιχάλη Τσαμάζ στον ΟΤΕ - Ο απολογισμός 14 ετών
Στην τελευταία του ομιλία ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, ο Μιχάλης Τσαμάζ έκανε από το βήμα της σημερινής 72ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης Μετόχων του ΟΤΕ τον απολογισμό των 14 χρόνων που ήταν στο τιμόνι του Οργανισμού.

Σημειώνοντας τις σημαντικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Τσαμάζ τόνισε ότι η εταιρεία μείωσε τα κόστη προσωπικού και λειτουργικά έξοδα, καταγράφοντας υψηλά περιθώρια κερδοφορίας. Αναφέρθηκε επίσης στην επιστροφή άνω των 3 δισ. ευρώ στους μετόχους μέσω μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών, και την σχεδόν διπλάσια κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ, φθάνοντας τα 6 δισ. ευρώ.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε στην περίοδο της οικονομικής κρίσης ως ευκαιρία για την ανασυγκρότηση της ΟΤΕ, με ξεκάθαρη στρατηγική βασισμένη σε έξι πυλώνες, και την απόφαση να γίνουν δύσκολες, αλλά απαραίτητες επιλογές για τη βιωσιμότητα της εταιρείας. Τόνισε την εκτεταμένη επένδυση σε δίκτυα και την ανανέωση των υπηρεσιών, καθιστώντας την COSMOTE ως την ενιαία εμπορική μάρκα.

Επιπλέον, ο κ. Τσαμάζ εξήρε τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΟΤΕ, μετατρέποντας την εταιρεία σε αποδοτικό και ευέλικτο πάροχο ψηφιακών υπηρεσιών, και αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας, με συνολική συνεισφορά άνω των 45 εκατ. ευρώ από το 2011.

Κατά την τρέχουσα χρονιά, ο κ. Τσαμάζ ανέφερε τις τέσσερις στρατηγικές προτεραιότητες βιώσιμης ανάπτυξης της ΟΤΕ: Κλιματική Ουδετερότητα, Κυκλική Οικονομία, Συμπερίληψη και Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία, και Ψηφιακή Κοινωνία για όλους.

Ο κ. Τσαμάζ, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε την περηφάνια του για την πορεία του ΟΤΕ και την εμπιστοσύνη του στον διάδοχό του, Κώστα Νεμπή, τονίζοντας την πεποίθησή του ότι ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να ευημερεί.

Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με απαρτία 80,87%.