Πολιτική

Μπλόκο «γαλάζιων» βουλευτών σε νέα θητεία για Σακελλαροπούλου

Μπλόκο «γαλάζιων» βουλευτών σε νέα θητεία για Σακελλαροπούλου Φωτογραφία: intime
Δεν διακινδυνεύει το Μαξίμου, προσανατολίζεται σε υποψηφιότητα Τασούλα - Ανησυχία για τυχόν «διαφοροποιήσεις» του Προεδρικού το επόμενο διάστημα.

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έθεσε και τυπικά τέλος στις όποιες ελπίδες είχαν απομείνει προκειμένου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποφασίσει υπέρ μιας δεύτερης θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μην θεωρείτε δεδομένη την ψήφο μου, ούτε για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» προειδοποίησε μιλώντας στην ΚΟ ενώπιον του πρωθυπουργού ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος, ενώ ο πρώην υφυπουργός Θεόδωρος Καράογλου, μιλώντας στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών» δήλωσε αρνητικός υπό τις παρούσες συνθήκες για υπερψήφιση μιας δεύτερης θητείας της Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, άλλωστε, το κλίμα ήταν βαρύ μεταξύ της πλειοψηφίας των 32 βουλευτών που άσκησαν κριτική στον πρωθυπουργό το κλίμα για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν βαρύ.

Το Dnews σας είχε ενημερώσει αρχικά πως πέντε «γαλάζιοι» βουλευτές είχαν συμφωνήσει πως δεν θα υπερψηφίσουν την Κατερίνα Σακελλαροπούλου εφόσον είναι πρόταση της ΝΔ, επικαλούμενοι ως προηγούμενο παρόμοιο γεγονός πως ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε χωρίς καμία συνέπεια ως βουλευτής να μην υπερψηφίσει την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία, υποψηφιότητα που στήριζε η ΝΔ. Εν συνεχεία, στις 16 Ιουλίου, σας ενημέρωσε ότι «Δεκαπέντε «γαλάζιοι» βουλευτές δεν ψηφίζουν Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο».

Τα όσα διεμήφθησαν στην ΚΟ της ΝΔ όχι απλώς επιβεβαιώνουν το Dnews, αλλά οδηγούν στην υποψία ότι οι βουλευτές αυτοί ενδέχεται να είναι άνω των 15!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μη θέλοντας να οξύνει την εσωκομματική αντιπαράθεση ιδίως μετά την «καμπάνα» των ευρωεκλογών φέρεται ότι «έχει κόψει» την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για μια δεύτερη θητεία στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και προσανατολίζεται πρωτίστως σε υποψηφιότητα στελέχους της δεξιάς παράταξης και συγκεκριμένα για τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα.

Το εντυπωσιακό είναι πως ενώ η απόφαση να μην προταθεί εκ νέου η Κατερίνα Σακελλαροπούλου (σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που υπάρχουν) είναι ειλημμένη στην Πρόεδρο δεν έχει πει κανείς τίποτε. Και σωστά κατά τη γνώμη μας καθώς σε κάθε περίπτωση είναι νωρίς για τέτοιες ανακοινώσεις, ενώ ο θεσμός του ανώτατου πελατειακού άρχοντα πρέπει να έχει τον σεβασμό όλων.

Από την άλλη, όμως, κάποιοι κοντά στο Μαξίμου διαδίδουν πως ο πρωθυπουργός δεν έχει ενημερώσει την Κατερίνα Σακελλαροπούλου γιατί ενδέχεται μετά από μια τέτοια εξέλιξη να υπάρχουν δημόσια μηνύματα από το Προεδρικό Μέγαρο προς την κυβέρνηση. Δύσκολο μας φαίνεται...