Επιχειρήσεις

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Viva εναντίον SoftOne και Entersoft

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Viva εναντίον SoftOne και Entersoft Φωτογραφία: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI
Oι Entersoft και SoftOne μπορούν να συνεχίσουν τις πρακτικές τους, παρά τις αντιρρήσεις του Χάρη Καρώνη, επικεφαλής της Viva.

Απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της Viva, η οποία ζητούσε την έκδοση προσωρινής διαταγής για την παύση συγκεκριμένων πρακτικών των εταιρειών SoftOne και Entersoft. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς της Viva, δικαιώνοντας τις δύο εταιρείες, οι οποίες ανήκουν στον όμιλο Olympia του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού. Ως αποτέλεσμα, οι Entersoft και SoftOne μπορούν να συνεχίσουν τις πρακτικές τους, παρά τις αντιρρήσεις του Χάρη Καρώνη, επικεφαλής της Viva.

Η Viva είχε καταθέσει εξώδικο, ισχυριζόμενη ότι οι εταιρείες παρέχουν δωρεάν λογισμικό διασύνδεσης ταμειακών μηχανών μόνο για τα τερματικά των Worldline και Euronet, γεγονός που φέρεται να ασκεί αθέμιτη πίεση στους πελάτες της Viva.

Οι SoftOne και Entersoft απάντησαν, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ανακριβείς και παραπλανητικές, ενώ αρνήθηκαν κάθε παραβίαση των κανόνων ανταγωνισμού.