Εκλογές 2019

Τσίπρας για ντιμπέιτ: «Ο Μητσοτάκης φοβάται την ανοικτή πολιτική αντιπαράθεση - Δυνατή η ανατροπή στις εκλογές» (video)

Τσίπρας για ντιμπέιτ: «Ο Μητσοτάκης φοβάται την ανοικτή πολιτική αντιπαράθεση - Δυνατή η ανατροπή στις εκλογές» (video)
Εκλογές 2019: «Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την ανοικτή πολιτική αντιπαράθεση γι' αυτό αποφεύγει το ντιμπέιτ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και εκτίμησε ότι αυτό είναι λάθος ακόμη και για τη δική του στρατηγική.

Τη διαβεβαίωση ότι όλα όσα εξήγγειλε και εφαρμόζει η κυβέρνηση είναι εντός του δημοσιονομικού περιθωρίου που έχει συμφωνηθεί με τους εταίρους, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στο OPEN.

Πρόσθεσε δε, ότι η ΕΕ έχει ευθύνη γιατί υποεκτιμούσε μέχρι τώρα τις αποδόσεις των θετικών μέτρων. Επισήμανε, ακόμα, ότι δεν υπάρχουν κίτρινες κάρτες από την Κομισιόν γιατί η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια. Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο Γιάννης Στουρνάρας έχει πέσει έξω σε όλες του τις προβλέψεις και πρόσθεσε ότι συγχέει τον θεσμικό του ρόλο με τις πολιτικές του απόψεις.

Ο Μητσοτάκης φοβάται το ντιμπέιτ

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN σημείωσε, ακόμη, ότι μόνο ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνούνται το ντιμπέιτ και αυτό δείχνει και την ταύτιση των δύο.

«Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται την ανοικτή πολιτική αντιπαράθεση γι' αυτό αποφεύγει το ντιμπέιτ», ενώ εκτίμησε ότι αυτό είναι λάθος ακόμη και για τη δική του στρατηγική.

Υπενθυμίζεται ότι το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών για τις εθνικές εκλογές 2019 έκλεισε για την 1η Ιουλίου.

Για την υπόθεση της Novartis

Είναι προκλητικό να μιλά ο κ. Μητσοτάκης για σκευωρία στην υπόθεση της Novartis, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και εξήγησε ότι πρόκειται για σκάνδαλο που προέκυψε από διεθνείς έρευνες.

Aνέφερε ακόμη ότι την ενδεχόμενη εμπλοκή πολιτικών προσώπων θα τη διερευνήσει η Δικαιοσύνη.

Για τις μεώσεις φόρων που προανήγγειλε η ΝΔ

«Βγήκαμε από τα μνημόνια όλοι μαζί. Είναι η ώρα να ενισχύσουμε εκείνους που βοήθησαν περισσότερο», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που υπόσχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοστίζουν 1,5 δισ. και θα ευνοήσουν μόνο τους πλούσιους, όσο όλο το πακέτο ελαφρύνσεων που έφερε η κυβέρνηση και που αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

Στο ποδόσφαιρο, στην πολιτική και στη ζωή υπάρχουν ανατροπές

Στο ποδόσφαιρο, στην πολιτική και στη ζωή υπάρχουν ανατροπές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για να προσθέσει πως αρκεί να το πιστέψει ο κόσμος.

Μιλώντας με ποδοσφαιρικούς όρους ανέφερε ότι και η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει στο Καμπ Νου με 3-0, ωστόσο στο δεύτερο παιχνίδι η Λίβερπουλ έκανε την ανατροπή με 4 γκολ.

Σημείωσε ότι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι 500.000 ψήφοι, ωστόσο το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι διαφορετικό από αυτό των ευρωεκλογών και κατέληξε ότι θα είναι μεγάλη ανατροπή αλλά δεν είναι αδύνατη.