Ελλάδα

Φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή στον γιο του Πάνου Σκουρλέτη

Φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή στον γιο του Πάνου Σκουρλέτη Φυλάκιση 14 μηνών με αναστολή στον γιο του Πάνου Σκουρλέτη
Ποινή φυλάκισης 14 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Β´ Αυτόφωρο Τριμελες Πλημμελειοδικείο στους τέσσερις νεαρούς συλληφθεντες σε επεισόδια που σημειώθηκαν έξω απο τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι την περασμένη εβδομάδα.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και γιος του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Σκουρλέτη καταδικάστηκαν για διατάραξη της κοινής ειρήνης και για άρνηση δακτυλοσκόπησης.Το δικαστήριο τους κηρυξε αθώους για τις κατηγορίες της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών και της διακεκριμένης φθοράς. Στις απολογίες τους οι τέσσερις αρνήθηκαν τις πράξεις που τους αποδίδονται και υποστήριξαν οτι έκαναν δημόσια παρέμβαση έξω απο τα γραφεία της Χρυσης Αυγης με αφορμή πρόσφατη εξόρμηση των μελών της που μοίραζαν το υλικό με ρατσιστικά σχόλια. Τονισαν δε, πως δεν κρατούσαν τίποτα στα χέρια και δεν χτύπησαν κανέναν.

«Είμαι βαθιά υπερήφανος για την αντιναζιστική κι αντιφασιστική συνείδηση του γιου μου», δήλωσε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, του σχεδίου νόμου για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, απαντώντας στις επιθέσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής σχετικά με τη σύλληψη του γιου του υπουργού στο πρόσφατο περιστατικό έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.