Παιδεία

Χημικά και ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για να σταματήσει η διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων στο Υπ. Παιδείας

Χημικά και ΜΑΤ επιστρατεύτηκαν για να σταματήσει η διαμαρτυρία εκπαιδευτικών και γονέων στο Υπ. Παιδείας
Η αστυνομία επιτέθηκε στη συγκέντρωση με χημικά

Η σημερινή πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών έξω από το Υπουργείο Παιδείας με κεντρικό αίτημα να ανακληθεί η απόφαση για τις συγχωνεύσεις τάξεων σημαδεύτηκε από την ρίψη χημικών και την επίθεση των ΜΑΤ.

Όπως καταγγέλθηκε την ώρα που οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα και ζητούσαν συνάντηση αντιπροσωπείας τους με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το φλέγον ζήτημα των συγχωνεύσεων και καταργήσεων τμημάτων, κατευθύνσεων, τομέων και ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα, δέχθηκαν επίθεση με χημικά από τα ΜΑΤ.

{https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02ZMRvcYKP1M6JTPw98aMi5VQnybsr8292wFRzGxFnqrUH7P7HPbMHkaEadJdvTMFjl&id=100066752152120}

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ότι η ηγεσία του υπουργείου, αντί να συναντηθεί με τους εκλεγμένους συνδικαλιστές των ομοσπονδιών που είχαν κάνει αντίστοιχο αίτημα, τους «υποδέχτηκε» με ρόπαλα και δακρυγόνα. «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να πείσει ότι με την πολιτική της αναβαθμίζει το σχολείο και προωθεί τα δικαιώματα των παιδιών, η πραγματικότητα την διαψεύδει. Η αντιλαϊκή πολιτική πάντα συνοδεύεται από την ένταση του αυταρχισμού και της καταστολής. Ο λαός όμως δεν τρομοκρατείται, θα συνεχίζει να παλεύει για την μόρφωση των παιδιών του και αυτό θα το καταλάβει καλύτερα η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος. 

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ "Γ. Σεφέρης" που συμμετείχε στην πορεία καταγγέλει ότι «Έτσι για το καλωσόρισμα και το καλή χρονιά τα ΜΑΤ έριξαν χημικά σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές στο υπ. Παιδείας . Απίστευτη η αθλιότητα της κυβέρνησης, που δεν δίστασε να χτυπήσει την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και γονέων που είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο υπουργείο Παιδείας. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν με χημικά στους συγκεντρωμένους, ανάμεσά τους και παιδιά, που διαμαρτύρονταν για τη «σαρδελοποίηση» των μαθητών μέσα από τις συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων».

Δείτε φωτογραφίες από την στιγμή των επεισοδίων (Eurokinissi-Intime)

ypoyrgeio_paideias_ksilo2_8f541.jpgypoyrgeio_paideias_ksilo3_ba158.jpgypoyrgeio_paideias_ksilo4_18057.jpgypoyrgeio_paideias_ksilo5_08277.jpg

6300564 2 0a0af

6300565 c16a0

6300562 eb4c5

 

6300564 51ad7

6300559 f8c74