Ελλάδα

Το υπ. Εσωτερικών αναζητά λύση για τα 36.000 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών της ΕΕΤΑΑ

Το υπ. Εσωτερικών αναζητά λύση για τα 36.000 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών της ΕΕΤΑΑ
Λύση για τα περίπου 36.000 παιδιά που έχουν μείνει εκτός του επιδοτούμενου προγράμματος φιλοξενίας στους παιδικούς σταθμούς της ΕΕΤΑΑ θα αναζητηθεί σήμερα σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών.Την ευρεία σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συγκαλεί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουρουπλής μετά τις πιέσεις που δέχεται η κυβέρνηση εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των παιδιών που έχουν μείνει εκτός.

Στην σύσκεψη μετέχει και η ΚΕΔΕ η οποία ζητά από την κυβέρνηση να βρει λύση για το πρόβλημα. Ειδικότερα αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Γ. Πατούλη αύριο στις 10.30 π.μ. θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή και την Αν. υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΚΕΔΕ παραμένει αυστηρά προσηλωμένη στην πάγια θέση της πως δεν πρέπει κανένα παιδί να μείνει εκτός των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών. Στο πλαίσιο αυτό η αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, θα προσέλθει στη συνάντηση με στόχο την εξεύρεση οριστικών και βιώσιμων λύσεων για όλα τα παιδιά που έμειναν εκτός των κοινωνικών δομών.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση η κυβέρνηση θα δεχθεί την πρόταση της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ),που διαχειρίστικε όλο το πρόγραμμα, η οποία προβλέπει ότι θα καλυφθούν με επιλαχόντες όλες οι θέσεις στους παιδικούς σταθμούς από τα παιδιά που τελικά δεν θα μετάσχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα φιλοξενίας.