Ελλάδα

Εθελοντική αιμοδοσία στη δημοτική ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη

Εθελοντική αιμοδοσία στη δημοτική ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη Εθελοντική αιμοδοσία στη δημοτική ενότητα Αγ. Ι. Ρέντη
Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο δήμος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη σε συνεργασία με το κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Ο Αγ. Παντελεήμων», την Κυριακή 2 Οκτωβρίου.

Η αιμοδοσία διοργανώνεται στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου και θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15) από τις 9.00 έως τις 13.30.

H Δημοτική Τράπεζα Αίματος του Ρέντη είναι η πιο παλιά και η πιο μεγάλη σε πανελλαδικό επίπεδο. Από το 1979 έως σήμερα έχει προσφέρει στους δημότες -και όχι μόνο- περισσότερες από 9.000 μονάδες αίμα σε κάποιο έκτακτο περιστατικό που τους παρουσιάστηκε.

Ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σε ανακοίνωσή του καλεί όλους τους κατοίκους της πόλης να πάρουν μέρος στην εθελοντική αιμοδοσία και αναφέρει σχετικά: «Επιδίωξή μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όσο περισσότερους πολίτες μπορούμε προκειμένου να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται την αιμοδοσία ως κοινωνικό χρέος και με την ενεργή συμμετοχή τους να συμβάλλουν στην επίλυση αυτού του κοινωνικού προβλήματος. Κανείς δεν περισσεύει αν αναλογιστούμε τις μεγάλες ελλείψεις αίματος που παρουσιάζει η χώρα μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την εθελοντική αιμοδοσία του δήμου μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες και οι συγγενείς τους (πρώτου βαθμού), όλοι οι δημότες που είχαν κάποιο έκτακτο περιστατικό αλλά και τα παιδιά του δήμου που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία. Ο δήμος δεν μπορεί να δώσει αίμα σε προγραμματισμένες εγχειρήσεις γιατί αυτό απαγορεύεται από το νόμο, εκτός αν ο εγχειριζόμενος είναι αιμοδότης ή συγγενής πρώτου βαθμού με αιμοδότη του δήμου.